Amstelveen Heemraad was te sterk voor OSV.
Amstelveen Heemraad was te sterk voor OSV. Hans van Beek

Ondanks zege toch nacompetitie voor behoud 2de klasse voor Amstelveen

28 mei 2018 om 10:55 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft de reguliere zaterdagcompetitie goed afgesloten, maar moet toch de nacompetitie in voor het behoud van het tweede klasserschap. AMVJ leed een kleine nederlaag in eigen huis. Rkavic won in 4D van RODA '23. Sporting Martinus versloeg Portugal Amsterdam en gaat de nacompetitie voor mogelijke promotie in.

ZATERDAGVOETBAL

[2A OSV – Amstelveen Heemraad 2-5 (1-4)

Al in de 5de minuut van de wedstrijd moest de doelman van OSV vissen. Een voorzet van Perry Schoenacker werd door Joost Steij binnengekopt, 0-1. Amstelveen Heemraad was in goeden doen en kreeg loon naar werken in de 7de minuut toen na een mooie aanval Robin Oussoren met een perfecte voorzet Tim Steij koppend liet scoren, 0-2. De ploeg van trainer Laurens ten Heuvel ging gewoon door want halverwege de eerste helft werd het 0-3 dankzij een subliem afstandsschot van Tim Steij. In de slotminuut van de eerste helft werden er nog twee goals gescoord. Eerst verkleinde OSV de achterstand naar 1-3 waarna enkele seconden voor rust Maarten Zwaan in eerste instantie de bovenlat raakte en de rebound door Michael Koster werd binnengewerkt, 1-4. De wedstrijd was toen al gespeeld. Een kwartier voor het einde zorgde Gelvio Esajas voor 1-5. Daarna wist OSV er nog 2-5 van te maken. Doordat Arsenal en DVVA geen punten verspeelden, moet Amstelveen nu het nacompetitietraject om behoud in de 2de klasse in.

2A AMVJ – DVVA 1-2 (0-0)

Een gemotiveerd AMVJ begon goed aan de wedstrijd tegen DVVA. De wil was duidelijk aanwezig om met een overwinning de competitie af te sluiten. Die instelling betaalde zich niet uit want de Amstelveners troffen een tot op het bot gemotiveerd DVVA dat er op uit was om de nacompetitie te ontlopen. In de eerste helft waren er wat goede kansen voor AMVJ maar die werden niet benut. De rust ging in met 0-0 stand. De tweede speelhelft verliep naar wens voor DVVA. Een overtreding in het AMVJ strafschopgebied op Scholten leverde de bezoekers een strafschop op. Scholten nam zelf de penalty en maakte geen fout, 0-1. Vincent van Vliet liet de meegereisde DVVA-supporters voor de tweede maal juichen. Hij scoorde na een goed genomen hoekschop en zette zijn team op 0-2 voorsprong. Een kwartier voor het einde kwam er weer druk op DVVA want Rene Boer verkleinde de achterstand van AMVJ tot 1-2. DVVA heeft nog 14 minuten lang alles in het werk moeten stellen om de thuisploeg van de gelijkmakende treffer af te houden. Dat lukte ook. Het bleef 1-2.

4D Rkavic – RODA ’23 1 -2 (0-1)

Voor RODA ’23 en Rkavic was het zaterdag een afsluitende wedstrijd van de competitie waarin vrijuit kon worden gevoetbald. Voor deze twee teams vielen er geen prijzen meer binnen te halen. Het was een wedstrijd met weinig krachtverschil tussen de twee ploegen. Kort na een drinkpauze en wel in de 35ste minuut nam RODA ’23 de leiding. Een goede dieptepass van Mees Buddingh werd door Yuksel Tusgul van dichtbij in geschoten 0-1. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft veranderde er niet veel in het spelbeeld maar wel in de stand. Ervaren kracht Peter Verbaken scoorde de gelijkmaker, 1 – 1 en in de 62ste minuut bepaalde Vincent Borst de eindstand op 2 – 1.

4D Sporting Martinus – Portutgal Amsterdam 4-0 (2-0)

Sporting Martinus dat al een periodetitel op zak heeft, maakte op het eigen sportpark Overburg korte metten met de bezoekers uit Amsterdam. In de 12de minuut vond Maarten Dingemans al een gaatje in de korte hoek en passeerde hij de Amsterdamse doelman, 1-0. Tien minuten voor rust werd het 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Portugal Amsterdam. Ook in de tweede helft waren de Amstelveners de bovenliggende partij. In de 68ste minuut bediende Mark Grijze zijn ploeggenoot Bart Sander die voor 3-0 zorgde. Een kwartier voor het einde bracht Daan van der Driest de eindstand op 4-0. Sporting Martinus gaat de nacompetitie voor promotie in.