Spectaculaire demonstratie tijdens eerdere open dag Equito.
Spectaculaire demonstratie tijdens eerdere open dag Equito. Naomi Heidinga

Ponymanege Equito houdt open dag

25 mei 2018 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Ponymanege Equito houdt op zondag 27 mei van 11.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is 'Een reis rond de wereld'. De open dag is extra feestelijk ant Equito viert haar 15-jarig bestaan. Daarom hebben de ruiters samen met de pony's een echte ponymusical gemaakt: Ze nemen de toeschouwers mee op wereldreis met manegepony Quito. Onderweg maakt het publiek kennis met verschillende paardenrassen en – sporten en worden ze getrakteerd op spectaculaire shows.

Het verhaal gaat over Quito. Ze heeft op manege Equito een goed leven, maar toch zou ze graag eens verder kijken. Daarom besluit ze op wereldreis te gaan. Zo bezoekt ze de bereden politie in Amsterdam. Ook gaat ze naar Oostenrijk, naar de Haflingers in Ebbs en in Engeland ziet ze eventingruiters in actie. Ook buiten Europa beleeft ze avonturen. Ze ontmoet hippies in Californië, cowboys en indianen in het Wilde Westen en reist door naar Brooke Hospital in Egypte.

Naast Quito's reis strijden tijdens het ponyspelletjestoernooi twee ruiterteams om de felbegeerde Equito Wisselbokaal. Verder kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Zo kunnen ze hun ponykennis testen tijdens een speurtocht, kleurplaten van de pony's kleuren of een voltigeles op oefenpaard Ollie volgen. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony's. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengst naar Brooke Hospital for Animals gaat.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ponymanege Equito is gevestigd aan Kalfjeslaan 49 in Amstelveen (ten zuiden van het Amstepark). Meer info: www.equito.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie