Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Ouders verrassen de Zwaluw met Passend Onderwijs Pluim

10 juli 2021 om 09:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Kijken naar mogelijkheden. Blijven puzzelen tot de oplossing gevonden is. Enkele van de redenen waarom het team van basisschool de Zwaluw het certificaat ‘Passend Onderwijs Pluim’ verdient. Ouders Ingrid en Michiel zijn blij met de school in Nes die Yuri, hun zoon met Downsyndroom, op zijn eigen niveau in een reguliere klas onderwijs geeft.

Yuri reikte de pluim zelf uit, samen met Frank Berkhout wethouder onderwijs en jeugd. “Passend onderwijs valt en staat met hoe scholen en docenten er tegenover staan en mee omgaan. De Zwaluw is een geweldig voorbeeld van hoe goed passend onderwijs kan werken. Ik hoop dat meer ouders een certificaat aanvragen voor leerkrachten en scholen.”

Sinds 2014 gaat Yuri, net als zijn oudere broer, naar de Zwaluw. Dat zorgde voor wat uitdagingen gezien de beperkingen die Yuri’s Down Syndroom met zich meebrengen. De directrice, juffen Nathalie en Kim, de leespraat coach, gymdocent en remedial teacher werken samen zodat Yuri in de klas les kan krijgen op zijn niveau. Zelfs de conciërge helpt mee. Hij laat Yuri, als het leren in de middag minder lukt, helpen met praktische klusjes zoals papier verzamelen en de vissen te eten geven.

PLUIM Om het team en de school hiervoor te bedanken hebben de ouders een certificaat aangevraagd bij stichting Passend Onderwijs Pluim. Deze stichting wil inclusie bevorderen. De Passend Onderwijs Pluim die ze uitgeven, is een beloning én stimulans om er samen voor te zorgen dat een kind zich veilig voelt, onderwijs kan volgen en zich kan ontwikkelen op zijn eigen manier. De Pluim is bedoeld als bedankje en motivatie om op de goede weg door te gaan. Ouders die een pluim willen aanvragen voor hun eigen school of leerkracht kunnen het certificaat aanvragen via www.passendonderwijspluim.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie