Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Nieuwe recreatieplek met stadsstrand aan Noordelijke Poeloever

6 juli 2021 om 16:30 Recreatie

AMSTELVEEN Aan de Noordelijke Poeloever komt binnenkort een speel- en recreatieplek. “We willen Amstelveners een plek bieden om te recreëren bij de Poel”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Vooral tijdens de coronacrisis is gebleken dat er grote behoefte is aan meer recreatiemogelijkheden dicht bij huis. Een stadsstrand biedt Amstelveen een nieuwe bijzondere speel- en recreatieplek.” De werkzaamheden beginnen 26 juli en zijn waarschijnlijk na anderhalve week afgerond.

De Noordelijke Poeloever is een mooie plek aan de Poel om te recreëren. Met een stadsstrand kan een speel- en recreatieplek worden ingericht die Amstelveen een unieke meerwaarde biedt. Als in de nabije toekomst op deze plek ook een officiële zwemplek kan worden ingericht zal deze meerwaarde nog verder toenemen. Het is de bedoeling dat er ook een steiger komt waar ook de kleinschalige watersport gebruik van kan maken.

WATERKWALITEIT Om de waterkwaliteit van de Poel te verbeteren zal in 2022 een baggerpilot worden gestart. Daarover zijn met de partners in dit project, zoals de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland, en de provincie Noord-Holland afspraken gemaakt en is vanuit de provincie subsidie beschikbaar.

De baggerpilot zal uitwijzen of, wanneer en hoe de waterkwaliteit het beste kan worden verbeterd. “Als eerste stap bieden wij Amstelveners met een stadsstrand alvast een speel-en recreatieplek aan de Noordelijke Poeloever”, legt Ellermeijer de gefaseerde aanpak uit.

Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord uitgesproken dat aan de Noordelijke Poeloever meer ruimte moet komen voor recreatie, sport en bewegen en horeca met respect voor de natuurlijke omgeving. Het stadsstrand is daarbij een belangrijke eerste stap. Ook de looproute tussen Amsterdamse Bos en het Oude Dorp zal meer een natuurlijke verbinding moeten worden en een groen karakter moeten krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie