Champagne-ontbijt in wijngaard de Amsteltuin tijdenws de vorige editie van '24H Amstelveen'.
Champagne-ontbijt in wijngaard de Amsteltuin tijdenws de vorige editie van '24H Amstelveen'. Gemeente Amstelveen

Evenement ‘Amstelveen in 24Hrs’ krijgt een vervolg in september

16 april 2021 om 12:22 Overig

AMSTELVEEN Na het succes in 2019 opent Amstelveen op 25 september 2021 opnieuw haar deuren voor iedereen die er op uit wil gaan in de gemeente. Onder de noemer ‘Amstelveen in 24Hrs’ wordt een aantrekkelijk 24 uur durend programma samengesteld dat voldoet aan de corona-maatregelen en dat plaats vindt op ongeveer 50 locaties door de hele gemeente. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten, na overleg met de verschillende betrokken partners in Amstelveen.

Op 26 mei 2019 organiseerde gemeente Amstelveen de 24H Amstelveen. In totaal vonden er zo’n 45 activiteiten plaats verdeeld over Amstelveen en over de dag, beginnend met een yogasessie bij zonsopkomst op het dak van Cityden en eindigend met een jongerendisco in P60. Er vonden ook bijzondere activiteiten plaats in winkels, de horeca of bij een verhuisbedrijf dat zijn deuren opende. De conclusie van de evaluatie van ‘24H Amstelveen’ 2019 was dat de deelnemende locaties zeer tevreden waren over deze eerste editie die maar liefst 8.000 bezoekers trok, vergelijkbaar met succesvolle versies van 24H in Amsterdam. De communicatiecampagne bereikte meer dan 200.000 mensen. Destijds is daarom door het College besloten om het evenement 2-jaarlijks te herhalen. 

“De gemeente en alle organisaties en bedrijven in Amstelveen zijn blij dat er nu zicht is op een nieuwe editie, direct na de coronaperiode,” stelt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) “Amstelveen in 24Hrs draagt bij aan het beter leren kennen of ontdekken van ‘je’ stad, verhoogt de participatie en trots van inwoners en promoot de verschillende sport-, cultuur-, recreatie en ondernemerslocaties in Amstelveen. Daarnaast geeft het de gemeente de mogelijkheid om de voor haar belangrijke doelgroepen aan te spreken: Amstelveners, bezoekers uit omliggende gemeenten én de internationale gemeenschap.”

BOOST VOOR INSTELLINGEN EN BEDRIJVEN “Om de instellingen en bedrijven, die het na de lockdown moeilijk hebben, een boost te geven organiseren we de activiteiten direct na de zomervakantie, met de prognose dat dan weer veel open kan. Vanwege de zware situatie waarin veel bedrijven en instellingen verkeren, stellen we als gemeente, naast de promotiecampagne voor deze editie ook een bijdrage van 250 euro per locatie beschikbaar, als bijdrage in de organisatie van de activiteit,” aldus wethouder Floor Gordon.

AANGEPASTE VORM Ondanks dat het evenement pas eind september is, houdt de gemeente er rekening mee dat het vanwege corona-maatregelen in aangepaste vorm plaats zal moeten vinden. Dat betekent dat activiteiten op reservering bij de locatie plaatsvinden via www.visitamstelveen.nl. Per locatie zal een aantal keer een sessie van het unieke programma aangeboden worden voor (vooralsnog) maximaal 15 personen. Bezoekers worden gestimuleerd op de fiets te komen of lopend. Als het programma bekend is, vindt u meer informatie over “Amstelveen in 24Hrs” op www.visitamstelveen.nl

Rockster voor één dag in poppodium P60.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie