Afbeelding
Twitter

‘Koffie drinken’ op Stadsplein Amstelveen rustig verlopen

11 april 2021 om 23:45 Corona

AMSTELVEEN Op het Stadsplein in Amstelveen had zich zondagmiddag 11 april een groeiende groep mensen verzameld om te protesteren tegen het Covid beleid van de regering. Nederland in verzet had opgeroepen om deze keer ‘koffie te drinken’ op het Stadsplein in plaats van het Museumplein in Amsterdam. 

Sinds 17 januari gaat organisator Michel Reijinga daar elke zondag ‘koffie drinken’ en velen met hem. Een aantal actievoerders heeft echter een gebiedsverbod gekregen voor het Museumplein en daarom is besloten uit te wijken naar Amstelveen, vertelde Michel aan AT5. De demonstratie was niet aangekondigd en er was geen toestemming voor gegeven, meldde de gemeente. 

Aanvankelijk verzamelden zich slechts enkele mensen op het Stadsplein, maar gedurende de middag groeide het aantal (circa 200 personen) en kreeg de bijeenkomst het karakter van een demonstratie. Mensen hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand en op een zeker moment begon de groep zich te verspreiden in de naburige wijk richting de Rembrandt van Rijnweg. Reijinga was het daar niet mee eens en ging naar huis. 

De spontane optocht was de aanleiding voor de burgemeester om om 15.11 uur in overleg met de driehoek te besluiten de demonstratie te beëindigen. De politie verzocht de demonstranten vervolgens om huiswaarts te gaan. De meeste demonstranten gaven na enige tijd gehoor aan deze oproep. De laatste demonstranten waren om 16.00 uur weg. De demonstratie is rustig verlopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie