Afbeelding
Hans van Beek

Verlies voor Amstelveen Heemraad en AMVJ

14 mei 2018 om 11:04 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad en AMVJ leden zaterdag beide verlies in 2A. Rkavic speelde in eigen huis gelijk met kampioen CTO'70. RODA '23 verloor van V&V en Sporting Martinus speelde gelijk tegen TABA.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – HBOK 1-2 (0-0) AMVJ speelde zaterdag niet slecht tegen het bezoekende HBOK. Het team van Ricky Kumar nam na 10 minuten spelen in de tweede helft de leiding. Marc van Moorsel liet in balbezit zijn bewakers de hielen zien waarna hij, de op dat moment zeker verdiende 1-0 binnen schoot. HBOK begreep dat het aan de bak moest en ging risico's nemen. Dat verschafte AMVJ de ruimte. Een schitterende redding van de HBOK-goalie voorkwam dat AMVJ de voorsprong kon vergroten. Het bleef spannend en AMVJ leek te gaan winnen. Maar in de 90ste minuut deed HBOK de voorsprong van de Amstelveners teniet, 1-1. De blessuretijd werd AMVJ fataal. Want in deze extra tijd ging de overwinning alsnog naar de bezoekers die Kid Ronday de 1 – 2 zagen scoren. Komend weekeinde gaat AMVJ op bezoek bij hekkensluiter Castricum.

2A BOL – Amstelveen Heemraad 3-2 (2-2) Het is Amstelveen Heemraad zaterdag niet gelukt om BOL van het kampioenschap af te houden. De mannen uit Broek op Langedijk versloegen in eigen huis de Amstelveners nipt en omdat runnerup Blauw Wit Beursbengels gelijk speelde tegen OSV, kon BOL na afloop het kampioenschap vieren. Met nog twee speelronden te gaan is de nummer 1 van de ranglijst niet meer in te halen. Het werd voor Amstelveen Heemraad een wat ongelukkige wedstrijd omdat de ploeg de scheidsrechter zeker niet mee had. In de 11de minuut zette Bas Jonger BOL op 1-0 voorsprong. Celvio Esajas zag zijn schot in de 26ste minuut gekeerd worden door de bovenlat, maar in de rebound maakte Joost Heij met een mooie omhaal toch de gelijkmaker, 1-1. De vreugde was van korte duur want in dezelfde minuut werd het 2-1 door Martijn Ton. Amstelveen Heemraad bleef aanvallen en 8 minuten voor rust werd een hoekschop van Tim Steij fraai door Joost Steij ingekopt, 2-2. Dat was ook de ruststand. Twee dubbele gele kaarten in de slotfase deden Amstelveen uiteindelijk de das om. BOL scoorde op de valreep de winnende treffer. Eindstand, 3-2.

4D RKAVIC – CTO '70 2-2 (1-0) Vooral voor CTO '70 was dit een belangrijke wedstrijd omdat het kampioenschap kon worden binnen gehaald. Maar cadeau hebben de gasten van RKAVIC het niet gekregen. De Amstelveense ploeg kweet zich goed van zijn sportieve taak en legde CTO '70 het vuur aan de schenen. Nog voor het rustsignaal nam VIC een 1 – 0 voorsprong. In de tweede helft kwam CTO '70 sterk terug en kwam na twee goals aan de leiding met 1 – 2. Het werd nog even spannend omdat VIC weer langszij kwam, 2-2 maar verder liet CTO '70 het niet komen. De 2-2 was genoeg om een kampioensfeestje te kunnen vieren.

4D V&V – RODA '23 2-1 (7-2) RODA ´23 kon alleen in de eerste helft nog wat tegenhouden maar bij rust stond het al 2-1 in het voordeel van V & V. In de tweede helft bleken de Amsterdammers veel te sterk voor de spelers uit Bovenkerk. Vlug en Vaardig scoorde maar liefst nog 5x waartegenover RODA '23 maar 1 tegentreffer wist te plaatsen. Beide doelpunten van RODA '23 werden gescoord door Mees Budding.

4D Sporting Martinus – TABA 1-1 (1-1) Op Sportpark Overburg deelden Sporting Martinus en TABA de punten. De ruststand van 1-1 werd uiteindelijk ook de eindstand van deze wedstrijd met matig voetbal. De Amstelveense goal werd gescoord door Bart Sander.

4D Z.O. United – Ouderkerk gestaakt bij 2–1 Deze wedstrijd werd nog voor het afsluiten van de eerste helft gestaakt omdat Zuid Oost United na een beslissing van de scheidsrechter weigerde om verder te spelen. Op het moment van afbreken van het duel stond het 2 – 1 in het voordeel van Z.O. United. De goal van Ouderkerk werd gescoord door Serginio Lens.