Werf
Werf Gemeente

Aantal bezoeken Amstelveners aan Afvalbrengstation in 2020 gestegen met 7.932

3 februari 2021 om 15:05 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In 2020 brachten Amstelveners in totaal 177.952 keer onder meer hun grof huishoudelijk afval, klein chemisch afval, hout en karton naar het Afvalbrengstation. Dat zijn 7.932 meer bezoeken dan in 2019.

Op het Afvalbrengstation kunnen zij hun afval in ruim twintig categorieën sorteren. Denk aan gips, vlakglas, papier en karton, tl-buizen en spaarlampen, matrassen, hout, tuinafval maar ook batterijen en frituurvet.
Het aantal bezoeken is de laatste jaren flink gestegen. In 2014 werd het Afvalbrengstation nog 148.939 keer bezocht. In 2017 ging het al om 164.509 bezoeken en het afgelopen jaar om 177.952 bezoeken. Door afval te sorteren blijven waardevolle materialen ‘in de kringloop’. Van piepschuim kan bijvoorbeeld opnieuw piepschuim worden gemaakt en dat geldt ook voor gipsplaat. Ook onderdelen van elektrische apparaten worden hergebruikt. Zelfs matrassen kunnen worden gerecycled. Auto- en bromfietsonderdelen zamelt de gemeente niet in. Daar is de autogarage of -sloperij voor. Oude elektrische apparaten kan men ook gratis inleveren bij de winkelier waar een nieuw vergelijkbaar apparaat wordt aangeschaft of het kan worden meegegeven bij aflevering van het nieuwe apparaat.
Naast grof huishoudelijk afval kan maximaal één kuub verbouwingsafval per maand gratis worden ingeleverd. Tegen betaling per pin kan meer dan één kuub verbouwingsafval gebracht worden.
Het Afvalbrengstation aan de Grutterij op Bedrijventerrein Legmeer is van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 16.00 uur open. Op zaterdag is het vaak erg druk. Aangeraden wordt om door de week te gaan of zaterdag vóór 10.00 uur. Het is mogelijk om een gratis bakfiets te lenen om afval weg te brengen. Kijk voor meer informatie op de gemeentewebsite Afvalbrengstation.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie