Senioren Belang Amstelveen wil naast gratis busvervoer ook gratis tramvervoer voor  Amstelveense ouderen met laag inkomen.
Senioren Belang Amstelveen wil naast gratis busvervoer ook gratis tramvervoer voor Amstelveense ouderen met laag inkomen. René de Leeuw

Senioren Belang Amstelveen wil gratis tramgebruik voor ouderen met klein inkomen

13 januari 2021 om 11:38 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Raadslid Percy de Robles van Senioren Belangen Amstelveen pleit voor gratis gebruik van de tram voor ouderen met een klein inkomen (tot 130 procent van het minimum inkomen). Amstelveen kent voor deze groep sinds 2018 al gratis vervoer met bussen van Connexxion in de daluren  De Robles vraagt om deze regeling uit te breiden met tramvervoer van de GVB nu de nieuwe Amstelveenlijn (tram 25) in gebruik is genomen. Hij heeft de kwestie aangekaart via schriftelijke vragen aan het college van B en W.

Volgens De Robles is de regeling bestemd voor circa 1.000 kwetsbare inwoners, die minder mogelijkheden hebben om aan activiteiten deel te nemen. ‘Door het gratis openbaar vervoer, zorgen wij er in elk geval voor dat hun mobiliteit niet verder wordt beperkt. Momenteel zal het gebruik minimaal en tot het strikt noodzakelijke beperkt worden, maar als de maatschappij weer enigszins open kan, gaan zij zeker weer meer gebruik maken van de mogelijkheden,’ aldus De Robles. 

DAL VRIJ 65+ Volgens de huIdige regeling zorgt de gemeente er samen met Connexxion voor dat het abonnement ‘Dal Vrij 65+’ klaar wordt gezet voor de persoonlijke OV-chipkaart als de aanvrager aan de voorwaarden voldoet. Dat abonnement kan via een oplaadpunt op de OV-chipkaart geactiveerd worden. De Robles pleit ervoor om ook het tramvervoer gratis ter beschikking te stellen voor deze groep ouderen, zodat er meer keuzevrijheid komt. ‘Omdat het abonnement nu beperkt is tot de bus, kunnen de senioren die er recht op hebben, geen gratis gebruik maken van de nieuwe tramlijn.”

Hij vraagt het college of het hierover in gesprek wil gaan met het GVB. Als deze gesprekken al gaande zijn, wil hij weten hoe ver het daarmee staat en of er tegen problemen wordt aangelopen om uitbreiding van het gratis OV naar de tram mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie