Gesprek met marathonlopers in boekhandel Venstra

15 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN André Kramer gaat op woensdag 21 februari om 19.30 uur in boekhandel Venstra in gesprek met marathonlopers AbdelkaderBenali en Aart Stigter. De avond staat in het teken van de Lentemarathon die op zondag 25 maart wordt gehouden en onder meer wordt gesponsord door Boekhandel Libris Venstra en Runnersworld Amsterdamse Bos.

Voor schrijver AbdelkaderBenali (1975) zijn hardlopen, leven en schrijven in elkaar vervloeiende activiteiten. Hij drong diep door tot de essentie van wat hardlopen is in zijn roman 'Marathonloper'. En zelden wist een hardloper beter uit te drukken wat hem in wezen bezielt dan zoals hij doet in de roman 'Zandloper'. In 'Asfalt, zand en stenen' zijn deze twee romans en een selectie van zijn korte hardloopverhalen opgenomen. Dit boek vormt de neerslag van vele duizenden hardgelopen kilometers.

Aart Stigter begon ooit als trimmer en ontwikkelde zich tot een atleet die zich met de Nederlands top mocht meten, met als hoogtepunt het behalen van de titel Nederlands Marathon kampioen 1994 te Rotterdam. Twaalf jaar maakte hij deel uit van de Nationale Marathon Selectie. Verder richtte hij onder meer Stigter's Sport- en Gezondheidscentrum en Aart Stigter Running op, waar later onder meer Runnersworld Amsterdamse Bos is bijgekomen.

De bijeenkomst in boekhandel Venstra aan het Stadsplein wordt volgens de aankondiging een interactieve avond waarbij beide marathonlopers het vuur na aan de schenen wordt gelegd. Na afloop is er in het Venstra Café gelegenheid om boeken te laten signeren en een kopje koffie of thee te drinken.

Aanvang: 19.30 uur. Toegang: gratis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie