7P9K9365

7P9K9368

7P9K9516

Amstelveen ziet gat met middenmoot groter worden

Amstelveen Heemraad moet nog steeds wachten op de 1e overwinning van 2018. Ook de uitwedstrijd tegen DVVA werd niet winnend afgesloten en zo ziet de ploeg van Laurens ten Heuvel het gat naar de veilige middenmoot steeds groter worden. Goals van Job Arntz en Timon Hazewinkel in het laatst kwartier bracht DVVA de volle winst.

Amstelveen wist dat het een lastige wedstrijd zou worden, want DVVA is een tegenstander waar nog nooit van werd gewonnen in al die jaren. De thuiswedstrijd van dit seizoen werd een kansloze 1-6 nederlaag en dus moest er wat gebeuren om een goed resultaat te boeken. De eerste helft ging nagenoeg voorbij zonder hoogtepunten. De beide keepers hadden niet veel te doen, want de wedstrijd werd uitgevochten op het middenveld en de 0-0 bij rust was een logische stand.

Na rust werd Amstelveen beter. Kansen waren er voor Joost Heij en Maarten Zwaan, maar de scherpte ontbrak om de score te openen. Aan de andere kant waren Sjoerd Geers en Timon Hazewinkel dicht bij een goal. In de 70e minuut kreeg Maarten Zwaan op links de bal, met een simpele beweging zette hij de verdediging op het verkeerde been, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal de bal weer het veld in stuiteren in plaatst van de 0-1 aan te tekenen. Kort daarna kopte Joost Heij een voorzet van Tim Steij net over. 12 minuten voor tijd brak DVVA de score zelf open. Een voorzet van Sjoerd Geers kwam op het hoofd van Job Arntz en deze liet Dirk Roelofsen kansloos. Kort voor het einde maakte Timon Hazewinkel al alle onzekerheid een eind en wist een vlijmscherpe counter goed af te maken en de beslissende 2-0 binnen te tikken.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto's: Hans van Beek