AH Westwijk getroffen door ramkraak

31 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN Het Albert Heijn-filiaal aan het Westwijkplein is in de nacht van dinsdag op woensdag het doelwit geweest van een ramkraak. De auto die hiervoor gebruikt is, is na de botsing met de winkelpui in brand gevlogen. Mogelijk is de auto door de daders in brand gestoken. De brandweer kwam kort na een brandmelding ter plaatse en heeft de brand geblust. Door de ramkraak en de brand is aanzienlijke schade ontstaan aan de entree van het supermarktfiliaal.

Het is onbekend of de daders ook met buit zijn vertrokken. Mogelijk was de pinautomaat in de supermarkt het doelwit. Een geldtransportbedrijf heeft woensdagochtend geld uit deze pinautomaat opgehaald. De daders zijn vooralsnog

voortvluchtig.

Door de brand heeft de supermarkt veel rookschade opgelopen. Het filiaal moet geheel ontruimd worden en vakkundig worden schoongemaakt. Burgemeester Bas Eenhoorn heeft woensdagochtend samen met de politie een bezoek aan het filiaal gebracht en met de supermarktmanager en enkele andere betrokkenen gesproken. Hij wenste hen veel sterkte toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie