8 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Irene Doorenbos

Datum: 7 januari 2018 om 14:35

Onderwerp: FW: stukje en foto's nieuwjaarsexposite SAKB ateliers

Aan: "redactie@amstelveensnieuwsblad.nl"

"cdkoningin@gmail.com"

Beste Eddie de Blieck,

Bijgaand een vijftal verkleinde foto's van de nieuwjaars expositie en -

borrel van de SAKB ateliers. Aan u de keuze of u er een van wil gebruiken.

Ik verstuur ze in groot formaat via WeTransfer.

met vriendelijke groeten,

Irene Doorenbos

------------------------------

*Van:* Carin De Koning

*Verzonden:* vrijdag 5 januari 2018 22:01

*Aan:* Irene Doorenbos

*Onderwerp:* stukje en foto's

Hoi Irene,

Hierbij het stukje dat ik zojuist naar Amstelveens Nieuwsblad heb gestuurd.

Je ziet dat ik de schilderijen van Corry Groenendal en Meta Gorter heb

genoemd. Dus die twee foto's zijn goed om te versturen. Je kunt er dan twee

bijdoen van de feestelijke avond. Dan kunnen zij kiezen.

Het mailadres is: redactie@amstelveensnieuwsblad.nl

en de naam aan wie het gericht kan worden is: Eddie de Blieck.

Kun je in je berichtje verwijzen naar mijn stukje? Dan is het voor hem

helderder.

Een heel goed weekend!

Karin

Nieuwjaarsexpositie SAKB

De nieuwjaarstentoonstelling van SAKB Ateliers is vrijdagavond geopend bij Life & Garden aan de Handweg.

Het thema 'Dit ben ik' mocht ruim geïnterpreteerd worden. Dat hebben de deelnemers dan ook gedaan. Landschappen, uiltjes in een boom of abstracte voorstellingen, ze zeggen allemaal iets over de maker zelf. Bijzonder mooi is het kleurrijke en vrolijke 'Vlinders' van Ria Bos. Natuurlijk nodigt het thema ook uit tot het echte zelfportret. Dat is door veel deelnemers fantasierijk vorm gegeven. Het portret van Meta Gorter, in maar enkele primaire kleuren, toont de maakster monter in haar prille jeugd. Corrie Groenendal heeft van haar zelfportret een mysterieus spel gemaakt met maskers.

Tijdens de opening van de tentoonstelling stond voorzitter Dries Bakker stil bij de wisselingen in de bezetting van bestuursfuncties. Zo is penningmeester Jan Bolt opgevolgd door Rinus Nieuwstad en vicevoorzitter Cees Bruin door Wim Berkers. Ook gebouwbeheerder Ton Plasmeijer heeft aangegeven na zeven jaar zijn functie over te willen dragen. Dries Bakker dankte hem voor al zijn goede zorgen tijdens die zeven jaar. Een vervanger is helaas nog niet gevonden.

De voorzitter keek ook vooruit naar de extra activiteiten die voor het komend jaar op stapel staan. Zo zal SAKB Ateliers op uitnodiging van de gemeente in het kader van het welzijnsbeleid mee gaan denken over de vraag hoe kunstbeoefening voor minder mobiele ouderen toegankelijker gemaakt kan worden. Het aantal workshops voor basisscholen en voortgezet onderwijs zal uitgebreid worden met nieuwe lessen. Verder zal SAKB Ateliers een actieve rol gaan spelen in twee evenementen. Het eerste is het Cherry Blossom Festival, het voorjaarsfeest van de Japanse gemeenschap in de Japanse tuin van het Amsterdamse bos, dat eind maart gevierd wordt. Lessen en Open Ateliers zullen in februari en maart in het teken staan van Japan en van kersenbloesems. In het weekend van het festival zal dit werk tentoongesteld worden en wordt met name de Japanse gemeenschap van harte uitgenodigd kennis te komen maken met de activiteiten van SAKB Ateliers.

Het tweede evenement is de amateurkunstmarkt in het Oude Dorp. De organisatie heeft SAKB Ateliers gevraagd om dit project over te nemen. 'Aangezien het onze doelstelling is om breed maatschappelijk aanwezig te zijn op het gebied van de amateurkunst in Amstelveen, hebben we hier graag ja op gezegd', aldus Dries Bakker. De amateurkunstmarkt vindt plaats op zondag 27 mei.

De opening van de tentoonstelling werd druk bezocht. Het pianospel van Pascale Lefèbvre op de achtergrond droeg bij aan een prima sfeer.

De tentoonstelling is nog te zien tot 20 januari in Life & Garden, Handweg 121.

Zie voor meer info: www.sakb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie