Opera in Nieuwjaarsconcert Schouwburg Amstelveen

29 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN Een klassiek nieuwjaarsconcert is zondagmiddag 7 januari te beluisteren in Schouwburg Amstelveen. Rijzende operaster Karin Strobos brengt, in gezelschap van een pianist en verteller, Brahms' enige opera 'Die Schöne Magelone' ten gehore.

Karin Strobos wordt vergezeld door acteur Sieger Sloot en pianist én Brahms-specialist Thomas Beijer. De opera is gebaseerd op het romantisch ridderverhaal 'Die Liebesgeschichte der schönen Magelone und des Grafen Peter von Provence' dat Ludwig Tieck in 1797 schreef. Tieck liet elk hoofdstuk voorafgaan door een gedicht. Vijftien daarvan werden rond 1860 door componist Johannes Brahms samengevoegd tot een cyclus van 'Romanzen'. Voor een goed begrip van het verhaal verbindt een verteller (acteur Sieger Sloot) de liederen met elkaar en voert het publiek mee naar de gebeurtenissen op allerlei exotische plekken. 

Het nieuwe jaar knallend beginnen kan op zaterdag 13 januari in de de schouwburg. Dan brengt slagwerkgroep Percossa de show 'BAM!'. De voorstellingen van Percossa worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Percossa-muzikanten Eric, René, Janwillem en Freek weten uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn. 'BAM!' een show vol hoogtepunten uit eerder repertoire, maar ook met compleet nieuwe nummers. En dit keer is er ook een speciale opdracht voor het publiek: neem eigen (huis-tuin-en-keuken-) slagwerk mee naar het theater en daag de mannen van Percossa uit.

Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie