Cor Spinhoven stapt over van Ouderenpartij naar CDA

15 november 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Cor Spinhoven (76) is uit onvrede uit de gemeenteraadsfractie van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) gestapt. Hij gaat sinds afgelopen woensdag tot aan de gemeenteraadsverkiezingen (21 maart 2018) verder als zelfstandige eenmansfractie. Hij heeft zich inmiddels ook aangesloten bij CDA Amstelveen en staat op de vierde plaats van de kandidatenlijst van de partij voor de komende raadsverkiezingen. Het CDA heeft momenteel 3 zetels in de gemeenteraad.

Voormalig OCA-fractievoorzitter Spinhoven verliet de Ouderenpartij uit onvrede over de gang van zaken rond de stemming over de OCA-kandidatenlijst. Huidig OCA-burgerraadslid Percy de Robles werd tijdens een door 17 leden bijgewoonde vergadering van de lokale Ouderenpartij tot lijsttrekker gekozen en Spinhoven werd aan de kant gezet. Hij stond op de conceptlijst nog op de eerste plaats en eindigde na de stemming op de zevende plek. OCA heeft nu twee zetels in de gemeenteraad.

Volgens Spinhoven is die stemming niet eerlijk verlopen doordat De Robles familieleden en anderen had ingeschakeld om hem bovenaan de lijst te krijgen. Volgens Percy de Robles' vrouw Veerle (voorzitter en secretaris van de OCA) is echter alles volledig transparant, democratisch en volgens de statuten verlopen. Dat zij en haar man deel uitmaken van dezelfde partij is volgens haar een logisch gevolg van de passie die zij delen voor de publieke zaak, politiek en het thema vergrijzing in het bijzonder. Ook Percy de Robles wees de kritiek van Spinhoven van de hand. ´Hij is het contact met zijn achterban kwijtgeraakt en heeft hun belangen onvoldoende behartigd,' concludeerde hij uit de ledenvergadering.

Een aantal OCA-leden dat de juistheid van de kieslijst bestrijdt, heeft eerder aangekondigd de rechter om een uitspraak over de lijst te gaan vragen. Ze voeren na controle va de stemformulieren onder meer aan dat acht van de elf afgegeven machtigingen volgens hen niet volgens de regels getekend waren en dus ongeldig verklaard hadden moeten worden. Het OCA-bestuur heeft de bezwaren van betreffende leden afgewezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie