Asv Arsenal - Amstelveen Heemraad (4-2)

Foto's Hans van Beek

Verslag Helmar Vercasman

Gehandicapt Amstelveen ten onder bij Arsenal

Amstelveen Heemraad is tegen zijn vierde nederlaag aangelopen dit seizoen. Binnen een half uur stond Arsenal al met 3-0 voor en dat is de ploeg van Radjin de Haan niet meer te boven gekomen. Amstelveen miste door diverse oorzaken 4 basisspelers en dat bleek teveel van het goede.

Amstelveen had wel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd toen Tim Steij vanaf rechts doorkwam, maar in plaats van af te spelen werd zijn schot goed geblokt en was het gevaar geweken. Daarna was het Arsenal die erg effectief bleek met het benutte van kansen. Na twaalf minuten was het Jelmer Dijkstra die kon profiteren van een verkeerd opgesteld muur en kon zijn vrije trap zo langs de muur in de hoek schieten. Zes minuten later was het Bredan den Breeijen die eenvoudig voor zijn man kon kruipen en een voorzet zo binnen kon koppen. Weer acht minuten later troefde Bas Beverwijk de hele verdediging af door een voorzet van Jelmer Dijkstra binnen te koppen en Arsenal op een 3-0 voorsprong te zetten. Amstelveen kon nog wel iets terug doen, want nog voor rust was het Maarten Zwaan die het overzicht hield en Joost Heij in staat stelde de 3-1 binnen te glijden.

Na rust begon Amstelveen voortvarend op zoek naar de aansluittreffer, maar kreeg in de 52e minuut de deksel op de neus toen Melvin Holwijn mocht uithalen en tot zijn geluk zag dat Dirk Roelofsen het schot helemaal verkeerd inschatte en de marge weer op drie goals kon zetten. Vier minuten later was het Tim Steij die vanaf links de mogelijkheid kreeg op de 4-2, maar zijn inzet ging via de paal naast. Daarna was de angel wel uit het spel van Arsenal, maar door een aantal dubieuze beslissingen van de grensrechter van Arsenal bleef de marge lang op drie goals staan. In de 68e minuut was het Damiro Spier die de 4-2 binnentikte uit een voorzet van Maarten Zwaan, maar verder kwam Amstelveen niet meer en moest voor de vierde keer buigen dit seizoen. Met zes uit zes in de competitie start heel anders verlopen voor Amstelveen dan vooraf was bedacht. Arsenal daarentegen presteert met 10 uit 6 boven verwachting.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto's: Hans van Beek