Elsrijk Top, 11 november in de Stadsdorpskamer van Stadsdorp Elsrijk.

29 oktober 2017 om 00:00 Activiteiten

In oktober heeft Stadsdorp Elsrijk een enquête gehouden in de wijk om te peilen welke wensen en bezorgdheden er leven onder de bewoners, of we nog met de goede activiteiten bezig zijn en aan welke nieuw activiteiten er behoefte is. Ook is gevraagd hoe tevreden Elsrijkers zijn met hun woonomgeving. De uitkomst is verrassend: Elsrijkers geven hun woonomgeving een rapportcijfer van bijna 8: het precieze gemiddelde van alle 307 antwoorden is een 7,97. Driemaal werd een 10 gegeven !

Aan de hand van de uitkomsten van de enquête is bepaald welke thema's er ter sprake moeten komen tijdens de Elsrijk Top, een bijeenkomst voor alle bewoners van de wijk Elsrijk. Deze wordt gehouden op 11 november 2017, van 13:00 tot 17:00 uur in de Stadsdorpskamer. (ingang Heemraadschapslaan 100)

Bewoners kunnen in themagroepen bespreken welke activiteiten we in de wijk willen organiseren en hoe we als bewoners kunnen bijdragen aan het eigentijds nabuurschap.

De indeling van de themagroepen is: Groen en Duurzaamheid, Veiligheid, Burenhulp,Parkeren, Jeugd, Openluchttheater Elsrijk

Voor elke themagroep is er iemand aanwezig die op dat gebied actief is en er ervaring mee heeft. Een notulist houdt bij wat er besproken.

De resultaten van de top worden gepresenteerd aan de burgemeester, opgenomen in ons activiteitenplan 2018, aangeboden aan betreffende instanties, en gedeeld met andere wijken. Ze worden ook gepubliceerd in onze nieuwsbrief en op onze website, www.stadsdorpelsrijk.nl

Stadsdorp Elsrijk is een bewonersinitiatief in de wijk Elsrijk, dat vorm wil geven aan eigentijds nabuurschap.

Eigentijds nabuurschap is geen doel op zichzelf, maar streeft actief naar een betere woonomgeving.

Dat is een omgeving waar bewoners: zich thuis en verbonden voelen, naar elkaar omkijken als dat nodig is, elkaar kennen en samen leuke dingen doen, gezien en gehoord worden, zichzelf kunnen zijn.

Stadsdorp Elsrijk doet dit volledig onafhankelijk, buiten de bureaucratische kanalen om.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie