Vrijdag 3 november: Mama Café

27 oktober 2017 om 00:00 Activiteiten

Op vrijdag 3 november komt Judith Pijpers langs bij het Mama Café. Zij zal vertellen over de ontwikkeling van baby's en hun spel, waarbij er veel ruimte ook is om ervaringen uit te wisselen.

Ieder kind over de hele wereld maakt de ontwikkeling door van lig naar staan en lopen. Hoe doet jouw kind dat eigenlijk en wat heeft zijn ontwikkeling voor invloed op zijn zelfvertrouwen? Wat is onze betekenis en invloed als ouders daarin? Wat kunnen we doen of misschien juist niet doen?

Judith Pijpers is oefentherapeut Mensendieck, heeft zich verdiept in ontwikkelingsmotoriek, geeft zwangerschapscursussen en is aankomend Emmi Pikler pedagoog. Emmi Pikler heeft veel onderzoek gedaan bij kinderen in de baby- en peuterfase. Zij werd bevestigd in haar hypothese dat een kind - wanneer het de kans krijgt te onderzoeken en te leren in zijn eigen tempo - beter leert zitten, staan, spreken en denken dan een kind dat gestimuleerd of geholpen wordt in haar ontwikkeling.

Als aankomend Emmi Pikler pedagoog gaat Judith jullie: ouders, grootouders, verzorgers en andere geïnteresseerden vertellen over de ontwikkeling en het spel van baby's en natuurlijk is er ook veel ruimte om samen ervaringen uitwisselen.

Het Mama Café is een landelijk begrip en sinds dit jaar ook in Amstelveen. Day op het stadsplein gaat speciaal voor het Mama Café een uur eerder open op de eerste vrijdag van de maand.

Wij nodigen dan ook graag alle ouders en medeopvoeders uit om langs te komen om in een informele ontspannen setting informatie met elkaar uit te wisselen.

Meer informatie en het gehele jaarprogramma is te vinden op www.jongeoudersinamstelveen en op de facebook pagina van Mama Café Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie