Bijzondere boekenkast Schildersbuurt Amstelveen

27 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 23 september, tijdens Burendag, is de ruilboekenkast in de Schildersbuurt onthuld en officieel in gebruik genomen. Wethouder Brandes plaatste twee boeken over Amstelveen in de kast.

De boekenkast is gemaakt door timmerman Berd Visscher, bekend van het tv-programma `Het geheim van de meester' én buurman in de Schildersbuurt. Er zijn in Amstelveen ook andere plekken waar een ruilbibliotheek of ruilboekenkast staat, maar een kast midden in de buurt is uniek!

Een ruilboekenkast is niet zomaar een boekenkast. Er staan nooit lang dezelfde boeken in, want je kunt de boeken ruilen. Als je boeken hebt die je niet meer leest, kun je ze in de kast zetten. Als je leuke boeken ziet, mag je die meenemen. Elke keer is het weer een verrassing wat er in de kast staat. Het is dus een plaats waar boeken een nieuwe bestemming krijgen.

De buren beheren de ruilboekenkast met elkaar. Het is een plek waar iedereen uit de buurt voor een boek terecht kan. Er is een speciale plank voor kinderboeken. De boekenkast is volop in gebruik. Jong en oud komt een kijkje nemen. Soms zelfs om te kijken of boeken die men zelf in de kast heeft gezet, alweer zijn meegenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie