Amstelveen start competitie met zege

27 september 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN De Amstelveense zaterdagteams zijn de competitie gestart met wisselend succes. AMVJ speelde in Zuidoostbeemster gelijk tegen ZOB. Amstelveen Heemraad won verdiend in Castricum. In 4D was er winst voor Rkavic en Ouderkerk.die respectievelijk RAP en Sporting Martinus versloegen. Roda´23 verloor van FC Portugal.

ZATERDAGVOETBAL

2A ZOB - AMVJ 1-1 (1-1)

Vanaf het eerste fluitsignaal nam AMVJ het initiatief. ZOB werd in de verdediging gedrongen en kon niet voorkomen dat de Amstelveners al vroeg op voorsprong kwamen. Via een uitstekend en snelle uitgevoerde aanval werd het eerste doelpunt voorbereid. Aan het einde van die aanval stond spits Luc Hofstra die met een welgemikte kopstoot de stand op 0-1 bracht. De aanvalsdrift van AMVJ duurde circa 20 minuten lang in de eerste helft. Daarna lag het initiatief wat meer bij ZOB. De thuisploeg werd gretiger en probeerde met lange halen gevaar te stichten in het strafschopgebied van AMVJ. De mannen uit Zuidoostbeemster hadden nog voor de pauze succes. Hun Spits Rivelino bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft herpakte AMVJ zich maar slaagde er toch niet in om een winnende treffer te produceren. Tevreden met het resultaat waren ze zeker niet bij AMVJ. Er is nog veel werk aan de winkel.

2A Castricum - Amstelveen Heemraad 0-1 (0-0)

Amstelveen Heemraad wist in de eerste wedstrijd van de competitie, en wel een uitwedstrijd, de volle winst te behalen. De ploeg van trainer Radjin de Haan begon heel rustig aan de wedstrijd en ook tegenstander Castricum nam niet al te veel risico's. Hoogtepunt in de eerste helft was een schot van Joost Hey op de paal. De beslissende goal van de wedstrijd viel al vrij snel na rust. Dat was zeker niet onverdiend omdat Amstelveen Heemraad de betere ploeg was. Een vrije trap van Maarten Zwaan was de inleiding van de goal die uiteindelijk werd gescoord door Nick Lammers.

In de tweede helft was Amstelveen Heemraad de bovenliggende partij maar het overwicht leverde verder geen goals meer op. Eindstand 0-1.

4D Ouderkerk - Sporting Martinus 2-1 (2-0)

Onder leiding van de nieuwe trainer Peter Grifhorst is Ouderkerk goed gestart. De Ouderkerkse goals werden gescoord door Danny Staats en Georginio Lens. Joey Rem maakte het tegendoelpunt van Sporting Martinus.

In dezelfde afdeling moest Roda '23 met 3-2 het onderspit delven tegen het Amsterdamse Portugal. Ook RKAVIC dat in 4D speelt won ruimschoots. De Amstelveners hadden geen kind aan het zwakke RAP . Met een 1 - 10 overwinning werd RAP in eigen huis vernederd.