Witte School wordt in ere hersteld

20 september 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Het team van basisschool Florencius heeft omwonenden van de 'Witte School' aan de De Savornin Lohmanlaan 2 per brief geïnformeerd over de misgelopen werkzaamheden aan het schoolgebouw. De school zegt toe om in nauwe samenwerking met de gemeente alles in het werk te stellen om het pand zo spoedig mogelijk in ere te herstellen.

Florencius is een kleinschalige particuliere basisschool. In 2011 werd de 'De Witte Mulo', zoals het pand in de volksmond werd genomend. gekocht en sinds begin 2012 wordt daar les gegeven. Omdat de school geleidelijk is doorgegroeid naar 52 leerlingen, huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren biedt en graag internationale kinderen onderwijs wil geven, is extra ruimte nodig.

ZOLDER 'We zijn binnen de muren van het bestaande pand gaan kijken naar mogelijkheden om meer ruimte te creëren. Een jaar geleden hebben wij een projectbureau gevraagd om hierover mee te denken. Dit heeft geresulteerd in het plan om het plafond van de begane grond 60 centimeter te laten zakken, zodat er op zolder een ruimte ontstaan die geschikt is voor het creëren van extra werkruimtes. Bovendien wilden we aan de pleinzijde van het gebouw dakkapellen plaatsen, waardoor er nog iets meer ruimte ontstond en voldoende licht werd gecreëerd. Zodoende konden we het aanzicht van ons prachtige pand volledig in takt laten, creëerden we toch de ruimte die we nodig hebben,' aldus het team in de brief.

BOUWSTOP Het projectbureau koos ervoor om een externe partij in de arm te nemen. Een aannemer kreeg volgens Florencius de opdracht de verbouwing tijdens de zomervakantie uit te voeren en tevens de benodigde vergunningen aan te vragen bij de gemeente. Dat liep echter fout. Na het slopen van het dak kwam het tot een vertrouwensbreuk. Half augustus werden de werkzaamheden stilgelegd. Tijdens de zomervakantie bleek volgens het schoolteam ook dat de vergunningsaanvraag niet correct ingediend was. De gemeente vaardigde eind augustus een bouwstop uit wegens aantasting van een gemeentelijk monument.

ALTERNATIEVE LOCATIE De school beraadt zich inmiddels samen met het projectbureau op mogelijke juridische stappen. Ondertussen moest de school op zoek naar een alternatieve locatie omdat er in het schoolgebouw geen les meer gegeven kon worden. De gemeente bood daarbij hulp en heeft samen met Florencius een tijdelijke noodlocatie ingericht.

Volgens het schoolteam worden nu in nauw overleg met de gemeente alle wettelijke stappen genomen die nodig zijn om het pand aan de Savornin Lohmanlaan in ere te herstellen, inclusief de beoogde inpandige verbouwing

'Ons projectbureau is ondertussen met een nieuwe, betrouwbare partij bezig om alle bouwkundige tekeningen aan te leveren aan de gemeente voor de benodigde vergunning en om voorbereidingen te treffen om een en ander ook zo snel mogelijk in werking te zetten,' aldus het schoolteam in de brief aan de omwonenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie