Amstelveen krijgt waarnemend burgemeester

13 september 2017 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN Amstelveen krijgt na het vertrek van burgemeester Mirjam van 't Veld tijdelijk een waarnemend burgemeester. Wie dat zal zijn, wordt later deze maand bekendgemaakt na overleg tussen de Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

Mirjam van ´t Veld vertrekt per 1 oktober. Er wordt dan, net als na de overstap van Jan van Zanen naar Utrecht, een waarnemend burgemeester aangesteld in verband met de tijd die nodig is voor de sollicitatieperiode voor de nieuwe burgemeester. Die procedure is zeer uitgebreid. Na het overleg tussen de Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters stellen zij een profiel op waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Die bespreken ze dan weer met de commissaris.

Daarna kunnen belangstellenden een sollicitatiebrief schrijven, die de commissaris beoordeelt. Hij overlegt met de vertrouwenscommissie van de gemeente, en de gemeenteraad beveelt kandidaten aan. De geschikte kandidaat gaat op gesprek bij de minister van Binnenlandse Zaken, en tot slot benoemt de koning de burgemeester. Deze procedure duurt zo'n vier maanden. Van ´t Veld vertrekt per 1 oktober. Ze wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie