Wethouder Rob Ellermeijer overhandigde een cheque aan penningmeester Erwin Koning van KVA.
Wethouder Rob Ellermeijer overhandigde een cheque aan penningmeester Erwin Koning van KVA. Gemeente Amstelveen

Amstelveense sportclubs in de prijzen Meerlandenfonds

21 december 2020 om 11:30 Overig

AMSTELVEEN Drie Amstelveense sportclubs hebben een cheque gekregen van het Meerlandenfonds. Het fonds ondersteunt sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio. Omdat er vanwege corona geen feestelijk evenement mogelijk was, ging wethouder Rob Ellermeijer op bezoek bij Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) om de cheque te overhandigen.

KVA had een aanvraag bij het fonds ingediend om vrijwillige scheidrechters, trainers en coaches in het zonnetje te zetten met een thuisbezorgde lunch. Volgens penningmeester Erwin Koning verdient deze groep vrijwilligers extra waardering omdat zij ervoor zorgen dat alle leden van de club kunnen trainen en spelen.

Wethouder Ellermeijer noemde het een prachtig initiatief van KVA. “Vrijwilligers vormen het fundament en cement waarop een club gebouwd wordt. Dat hebben jullie goed begrepen. In deze coronatijd is dat nog belangrijker om de club overeind te houden.”

Naast KVA kreeg hockeyvereniging HIC een cheque voor een nieuwe brandveiligheidsinstallatie in het clubhuis. Wielervereniging de Amstel kreeg een bijdrage voor nieuwe fietsen voor de jeugd.

MEERLANDENFONDS Vanuit het Meerlandenfonds wordt ieder jaar 55.000 euro verdeeld. “Ik mis oprecht het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar ik vind het mooi dat we hen op deze manier toch kunnen verrassen. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen,” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden.

REGIO Op de website van het Meerlandenfonds staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. Dit jaar zijn het er 116 in totaal.
Bekijk ook een video van de uitreiking van de Meerlandenfonds-cheque aan KVA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie