Jong Holland was te sterk voor Amstelveen Heemraad.
Jong Holland was te sterk voor Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

Verlies voor AMVJ en Amstelveen Heemraad

16 april 2018 om 10:44 Sport/sport

AMSTELVEEN De twee hoogst voetballende teams van Amstelveen hadden zaterdag 14 april geen goede dag. AMVJ moest de punten laten in Monnickendam en in Alkmaar was Jong Holland te sterk voor Amstelveen Heemraad. In de afdeling 4D werd de plaatselijke derby tussen Sporting Martinus en Ouderkerk beslist in het voordeel van de Amstelveense ploeg. In dezelfde afdeling verloor RODA '23 nipt van Portugal Amsterdam.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – Monnickendam 2-5 (0-2)
Al vrij snel na aanvang werd duidelijk dat AMVJ een moeilijk middagje tegemoet ging. Nauwelijks was er afgetrapt toen Monnickendam aan de leiding kwam. Een slim genomen vrije trap van de thuisploeg verraste doelman Levien Rocha met als gevolg een snelle achterstand van 0-1 voor de ploeg van trainer Kumar. Die snelle achterstand werkte verlammend op de spelers van AMVJ en leidde tot balverlies en weinig aanvalskracht. Monnickendam wist nog voor rust een van de vele mogelijkheden die het kreeg te benutten en dat leverde een 0-2 ruststand op. Na rust wist AMVJ nog wel een snelle aansluittreffer te produceren. Daan van Hees verkleinde de achterstand naar 1-2. Het bleek slechts een stuiptrekking want Monnickendam zorgde snel voor meer leed. Het werd het 1 – 5. Daan van Hees deed nog wat terug door de achterstand te verkleinen naar 2-5.

2A Jong Holland – Amstelveen Heemraad 3-0 (0-0)
Amstelveen Heemraad en Jong Holland waren zaterdag in de eerste helft in Alkmaar volkomen tegen elkaar opgewassen. Beide verdedigingen hielden stand, getuigde de ruststand van 0 – 0. De tweede speelhelft leverde 7 goals op. Na 57 minuten viel het eerste doelpunt voor Jong Holland. Jari van der Meer wist voor zijn bewaker Dirk Roelofsen te komen en scoorde 1-0. Het bleef daarna na lang een gelijk opgaande strijd maar in de 71ste minuut scoorde de thuisploeg een belangrijke goal. Met een kanonskogel vergrootte Apay Alarslan de voorsprong van Jong Holland naar 2-0. Zes minuten daarna werd het duel definitief beslist. Alarslan werd de grote man van de Alkmaarders want met zijn tweede van de middag bepaalde hij de eindstand op 3-0.

4D Sporting Martinus – Ouderkerk 4-0 (1-0)
In deze regionale derby toonde Sporting Martinus zich zaterdag op eigen veld de sterkste van de twee. De Ouderkerkers weten de forse nederlaag aan het feit dat zij vanwege geblesseerden met veel invallers moesten aantreden. Martinus doet het goed in zijn laatste wedstrijden en gaf Ouderkerk zaterdag geen schijn van kans. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een verdiende 1-0 voorsprong. De openingsgoal werd gescoord door Daniel Hoeksema. In de tweede helft was Ouderkerk kansloos tegen het aanvallende Martinus. Daniel Hoeksema werd de man van de wedstrijd want door nog twee fraaie goals te scoren, zette hij zijn ploeg op 3-0 voorsprong. Maar ook Bart Sandberg mag op een uitstekende wedstrijd terugzien want nadat hij eerder 2 assists had gegeven aan Hoeksema scoorde hij zelf met een fraai schot in de kruising 4-0.

4D RODA´23 – Portugal Amsterdam 1-2 (0-2)
In de eerste helft was RODA '23 niet goed bij de les. Er werd slap begonnen en de gevolgen bleven dan ook niet uit. Portugal Amsterdam wist tweemaal te scoren en zorgde zo voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft ging RODA '23 op zoek naar doelpunten. Er werd beter gevoetbald dan in de eerste helft maar de achterstand kon niet meer worden weggewerkt. Het lukte Alain Dekker nog wel om de achterstand te verkleinen naar 1-2. Dat was ook de eindstand.