Waalsse Ting in zijn atelier.
Waalsse Ting in zijn atelier. Nico Delaive

Laatste weekend expositie Walasse Ting

14 april 2018 om 09:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN De tentoonstelling 'Walasse Ting: The Amsterdam Years' is dit weekend – tot en met zondag 15 april  – voor het laatst te zien in Museum Jan van der Togt. De focus van de expositie ligt op de jaren waarin Walasse Ting (1928-2010) woonde en werkte in Amsterdam. Het werk uit deze periode kenmerkt zich door felle, tropische kleuren waarin Chinese symboliek als lotusbloemen en patronen verwerkt zijn.

Museum Jan van der Togt is van 16 tot en met 23 april gesloten in verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstellingen. Vanaf 24 april toont het museum werk van de drie genomineerden voor de Bernardine de Neeve-prijs 2018, Joost Bicker Caarten, Jan Doms en Arnout Visser, en de hoogtepunten uit de kunstcollectie van Harry van den Bergh, oud-gemeenteraadslid in Amstelveen.

Museum Jan van der Togt staat aan Dorpsstraat 50 in Amstelveen en is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang 10 euro (Kinderen tot 12 jaar, en houders van Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis). 

Voor meer informatie: http://www.jvdtogt.nl

 


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie