Afbeelding
Naomi Heidinga

RODA'23 wint derby tegen Sporting Martinus

2 april 2018 om 20:03 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA '23 heeft op Eerste Paasdag na een spectaculaire eerste helft verdiend de derby tegen Sporting Martinus gewonnen. RODA won de uitwedstrijd met 2-4.

Ben Douglas

ZONDAGVOETBAL

3C Sporting Martinus – RODA '23 2-4 (2-4)

De populaire Amstelveense stadsderby tussen Sporting Martinus en RODA '23 trok als van ouds weer honderden toeschouwers. Het is dan ook een wedstrijd waar behalve het resultaat ook de sportieve rivaliteit tussen beide clubs een grote rol speelt.

De toeschouwers werden verwend met een wel zeer spectaculaire beginfase. Er vielen vier goals binnen 8 minuten in een treffen van twee clubs die het goed doen in de derde klasse C van de KNVB.

De scheidsrechter had nauwelijks het fluitje uit zijn mond genomen toen de supporters van Sporting Martinus al konden juichen. Raymond Wismeijer speelde Ralph Jurka goed aan en die plaatste de 1-0 op het scorebord.

De minuut was nog niet verstreken toen de gelijkmaker in het doel aan de andere kant van het veld een feit was. De verdediging van de Martianen gaf even wat ruimte aan de RODA '23-topscorer Tim Plemper die doelman Wutrich het nakijken gaf, 1-1. Nauwelijks drie minuten later was RODA '23 opnieuw trefzeker. Romello Austin was de maker van de 1-2. Het scorebord stond op 8 minuten toen het wild enthousiaste publiek voor de vierde maal die middag het net zag trillen. Joey Cornwall haalde uit en scoorde de 2-2 waarbij de overigens uitstekende doelman Daan Stevens niet geheel vrijuit ging.

Maar de koek was nog niet op. Zo een 22 minuten na de gelijkmaker bleef het gelijk opgaan. In de 33ste minuut werd een geblokt schot van Romello Austin in de rebound alsnog door Lennart Rust in geschoten, 2-3. Kort voor rust maakte RODA '23 zijn voorsprong wat comfortabeler toen Tim Plemper voor een ruststand van 2-4 zorgde.

De tweede helft van de wedstrijd was wat minder spectaculair omdat er geen goals waren te bejubelen. Sporting Martinus probeerde wel om via een eventuele aansluittreffer het tij te keren. maar de ploeg van vertrekkende trainer Cor ten Bosch gaf, ondanks een late rode kaart en dus met 10 man spelend, geen krimp. RODA '23 won deze versie van de altijd goed bezochte derby verdiend met 2-4.