Opnieuw zege voor RODA; gelijkspel voor Martinus en NFC

26 maart 2018 om 12:30 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA ´23 blijft het goed doen in 3de klasse. De Bovenkerkers wonnen zondag thuis met 5-2 van Bloemendaal. Sporting Martinus speelde gelijk tegen Diemen SV. NFC leed in 4E puntverlies tegen mede-titelkandidaat Zwanenburg.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA ’23 – Bloemendaal 5-2 (1-1)

RODA´23 behaalde zondag een terechte overwinning. De ploeg nam vanaf de eerste minuut het initiatief en had veelvuldig balbezit. Dat leverde mogelijkheden op, bijvoorbeeld toen in de 14de minuut een schot van Thimo de Jager net over ging. Maar het waren toch de bezoekers die de score openden. Na balverlies van RODA op het middenveld reageerde Bloemendaal snel en bracht de stand op 0-1. Na een korte rommelige periode herpakte de ploeg van trainer Cor Coster zich. Melvin Joling bereikte met een verre hoge trap Thimo de Jager die beheerst binnen tikte, 1-1. Dat was ook de ruststand. Na 9 minuten spelen in de tweede helft kwam RODA weer op voorsprong. Thimo de Jager dribbelde het strafschopgebied van de tegenstander binnen en werd daar neergelegd. De strafschop die voortvloeide uit de overtreding werd door Martijn Guitink feilloos benut, 2-1. Bloemendaal kwam met een offensief maar in die periode hield keeper Daan Stevens met twee fraaie reddingen zijn ploeg goed in de wedstrijd. Een kleine terugval in de tweede helft leidde tot de gelijkmaker van de gasten, 2-2. In de 70ste minuut werd het 3-2 toen RODA ’23 profiteerde van een grote blunder in de Bloemendaalse defensie. Tim Plemper strafte die af en maakt 3-2. Vanaf dat moment zijn de Bovenkerkers heer en meester. Niels Vahlkamp bereikte Tim Plemper die de doelman knap uitspeelde en 4-2 scoorde. Op aangeven van Martijn Guitink bracht Tim Plemper tot slot de stand op 5-2.

3C Diemen SV – Sporting Martinus 2-2 (1-1)

Zonder Siem Klok die met een fikse knieblessure enige tijd is uitgeschakeld. betraden de ploegen van Sporting Martinus en Diemen het hoofdveld van sportpark Diemen waar de toeschouwers genoten van een spannende wedstrijd. Na 33 minuten nam Diemen na een goede aanval afgerond met een schuiver in de verste hoek de leiding, 1-0. De voorsprong duurde maar 9 minuten want Jesse Correia zorgde voor de ruststand van 1-1. De start in de tweede helft pakte goed uit voor de Martianen. De tweede helft was 7 minuten oud toen Niek Koning met zijn doelpunt de Amstelveners op een 1-2 voorsprong zette. SV Diemen erkende het gevaar van een dreigende nederlaag en gooide alles op de aanval. Tot de 86ste minuut lukte het aan de ploeg van trainer Ron Gerlof om de voorsprong vast te houden. Toen scoorde Diemen alsnog de gelijkmaker, 2-2. Op Eerste Paasdag staat de altijd spannende derby tussen Sporting Martinus en RODA ‘23 op het programma.

3C Wijk aan Zee – Ouderkerk 1 - 6 ( 0 – 1 )

Ouderkerk maakte in de uitwedstrijd bij Wijk aan Zee geen fouten en behaalde een ruime overwinning. De ruststand van 0-1 was gezien het overwicht van de Ouderkerkers magertjes vanwege de mogelijkheden om meer goals te scoren. Remy van Luin was de maker van de eerste goal, de enige van de eerste helft. In de tweede helft was Ouderkerk veel sterker. De ploeg van trainer Lex van der Horst nam het initiatief en scoorde maar liefst 5x in die tweede speelperiode. Paul Hilbink nam de 0-2 voor zijn rekening en de altijd scorende Mitchel Melissen zorgde voor 0-3. En nog was de koek niet op. Het arme Wijk aan Zee hielp dankzij een eigen goal de bezoekers ook nog aan een 0-5 voorsprong. Na het enige doelpunt van Wijk aan Zee, 1 – 5 zorgde Remy van Luin met zijn tweede van de middag voor de eindstand van 1 – 6.

4E Zwanenburg – NFC 2 – 2 ( 1 – 2 )

NFC bleef zondag overeind in de uitwedstrijd tegen mede-titelkandidaat Zwanenburg. De strijd om de titel tussen deze beide teams en HBC blijft na het gelijkspel van zondagmiddag nog volkomen open. Na 9 minuten spelen kwam NFC op voorsprong door de goal van Kees Rikers, 0-1. In de dertigste minuut scoorde Zwanenburg de gelijkmaker, 1 – 1. Kort voor rust bracht Koen Polfliet na een goede voorbereiding van Dennis Melkert NFC opnieuw op voorsprong, 1 – 2. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft werkte Zwanenburg hard om terug te komen. Maar er waren er ook nog mogelijkheden voor NFC. Toch kon NFC niet voorkomen dat het in de 60ste minuut 2-2 werd. Dat was ook de eindstand.

5C CTO ’70 – Nautilus 1 – 2 ( 1 – 1 )

Het gaat weer heel goed met Nautilus dat zondag opnieuw wist te winnen. De Amstelveners versloegen CTO ’70 in eigen huis met 1-2, een overwinning die volkomen verdiend was. Pieter Boeve die al in de eerste helft had gescoord nam ook de winnende 1 – 2 voor zijn rekening.