Amstelveen Heemraad speelde gelijk in het uitduel tegen Buitenveldert.
Amstelveen Heemraad speelde gelijk in het uitduel tegen Buitenveldert. Hans van Beek

Derde gelijkspel op rij voor Amstelveen Heemraad

26 maart 2018 om 11:07 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag in de 2de klasse met 1-1 gelijkgespeeld in Buitenveldert. Het was het derde gelijkspel op rij. AMVJ verloor van Jong Holland. RODA´23 won in 4D bij Zuid Oost United. Omdat RAP zich uit de competitie heeft teruggetrokken ging de wedstrijd tegen Sporting Martinus niet door.

Ben Douglas

ZATERDAGVOETBAL

2A Buitenveldert - Amstelveen Heemraad 1-1 (1-0)

In deze wedstrijd speelde Amstelveen Heemraad goed maar de ploeg van trainer Ten Heuvel ontbeerde net dat beetje geluk dat nodig is voor wat betreft de afwerking. In de 25ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een uitstekende aanval schoot Donny van der Pol de 1-0 binnen. Dat was ook de ruststand. Na nauwelijks 6 minuten spelen in de tweede helft kwam Amstelveen langszij. Robin Oussoren scoorde en maakte gelijk 1-1. Na iets meer dan een uur voetballen in de tweede helft was een overtreding in het strafschopgebied volgens de scheidsrechter niet goed genoeg voor een strafschop. In de 81 minuut kreeg Quincy Uljee zijn tweede gele kaart en moest Amstelveen Heemraad met 10 man verder. Er vielen geen doelpunten meer.

2A AMVJ - Jong Holland 0-2 (0-2)

AMVJ moest het zaterdag doen met een elftal waarin een aantal vaste spelers ontbrak, waardoor de selectie aangevuld moest worden met spelers uit het tweede elftal. Vooral in de eerste helft was AMVJ niet op zijn best. Het initiatief lag bij Jong Holland dat al vrij snel aan de leiding kwam. Dat doelpunt gaf de bezoekende ploeg vleugels en AMVJ kwam onder druk te staan. Het gevolg was dat de achterstand voor AMVJ nog voor rust opliep naar 0-2. In de tweede helft speelde AMVJ iets beter, maar het team had het geluk niet aan zijn zijde. Zo werd de ploeg een strafschop onthouden en werd een bal die over de doellijn was gegaan niet gezien door de scheidsrechter. Het bleef 0-2.

4D Amsterdam FC - SV Ouderkerk 1-0 (1-0)

Ouderkerk heeft in de uitwedstrijd bij Amsterdam FC kostbare punten verspeeld en ziet CTO ’70 , dat wel won, verder weg lopen op de ranglijst. De ploeg van trainer Peter Grifhorst speelde zaterdag een van zijn mindere wedstrijden en verloor terecht met 1-0 van de thuisploeg. Ouderkerk blijft nog wel in de race om de titel en staat tweede op de ranglijst maar heeft nu vier punten minder dan de ranglijst aanvoerder.

4D Zuid Oost United - RODA ’23 2-3 (1-2)

RODA ’23 heeft zich zaterdag door de uitzege tegen Zuid Oost United, dat de punten ook broodnodig heeft, enigszins uit de degradatiezone gespeeld. Het werd een spannende wedstrijd waarin de twee ploegen niet veel voor elkaar onder deden. RODA scoorde als eerste en nam een 0-1 voorsprong dankzij een goal van Alain Dekker. Nog voor de rust maakte United al weer gelijk, zodat werd gerust met de stand, 1-1. Ook in de tweede helft bleef het spannend. Melle de Ruyter bracht RODA ’23 weer aan de leiding, 1-2. Maar daarna maakte Z.O. United opnieuw gelijk, 2-2. RODA trok uiteindelijk aan het langste eind. Jon van Wieringen maakte de winnende goal, 2-3.

4D Rkavic – Sporting Portugal 7 - 3