De familie Van der Vorm in gesprek met presentator Sander Janson.
De familie Van der Vorm in gesprek met presentator Sander Janson. Camp to Go

Amstelveens gezin probeert caravanvakantie uit in tv-programma Camp to Go

26 november 2020 om 10:05 Recreatie

AMSTELVEEN Art en Adinda van der Vorm uit Amstelveen kamperen áltijd. Maar dan in een ingerichte huurtent of in een stacaravan op de camping. Voor het Camp to Go tv-programma gaan ze voor het eerst op pad met een caravan op wielen. Hoe dat bevalt, is te zien in aflevering 1 op zaterdag 28 november om 17.00 uur op RTL4.

Dit jaar ontdekte Nederland kamperen als veilig alternatief voor de zomervakantie die door corona in het water dreigde te vallen. De campings waren vol en de verkoop van campers, vouwwagens en caravans explodeerde. In de gemeente Amstelveen steeg de verkoop van alle kampeermiddelen samen met ruim 58% ten opzichte van vorig jaar. Momenteel staan in de gemeente maar liefst 7.268 caravans en campers geregistreerd. Duizenden nieuwkomers in het kampeerwereldje boekten afgelopen zomer voor het eerst een camping. Deze kampeerdebutanten staan centraal in het nieuwe kampeerprogramma Camp to Go, gepresenteerd door Sander Janson.

Art en Adinda van der Vorm hebben drie kinderen: Livia, Siem en Jalize. Zij is managementassistent, hij marketingmanager. Ze houden van gezelligheid, avontuur en ook van zon en water. Meestal verblijven ze op de camping en een paar jaar terug waren ze nog met de kinderen in Maleisië, een lang gekoesterde droom. Hun kampeerervaring varieert van af een toe een weekendje weg met een tent tot regelmatig huren van kant-en-klare mobilehomes. “Zo’n stacaravan op de camping vinden we leuker dan een huisje, want op de camping maak je gewoon makkelijker contact.” 

Hun activiteiten tijdens de vakanties bestaan voornamelijk uit lekker borrelen of barbecuen, sporten met de kinderen, en vooral veel, héél veel, zwemmen. “Als we een camping kiezen moet er dus echt een zwembad zijn. Met glijbanen, want zonder glijbanen vinden we het maar plat water”, lacht de familie.

CARAVAN De Van der Vormpjes zijn nog nooit op pad geweest met een caravan, maar dat willen ze graag eens proberen. Voor het Camp-to-Go tv-programma gaan ze naar camping De Paal in het Brabantse Bergeijk, een vijfsterren familiecamping met allerlei voorzieningen. Dat doen ze met de Adria Adora, de bestverkochte caravan van Adria die bovendien nét door de ANWB is uitgeroepen tot ‘Caravan van het Jaar 2021’. De caravan is van alle gemakken voorzien en heeft bijvoorbeeld ook vloerverwarming. Het grote panorama dakvenster zorgt voor extra veel daglicht in de caravan. De Adria Adora heeft een fris interieur met lichte houtkleuren en bijzonder gevormde bovenkasten. De caravan is bovendien standaard uitgerust met een bluetooth muziekinstallatie met een subwoofer - zo kan vanaf de telefoon eigen muziek gestreamd worden. Hoe lang zal het duren voordat de kinderen dat ontdekt hebben? De tv-uitzending wordt herhaald op zondag 29 november om 11.20 uur.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie