Afbeelding
Vlekken verwijderen

Gele vlekken uit T-shirts verwijderen? Dat kan!

5 november 2020 om 07:00 Partnercontent

Herken je dat? Nadat je een aantal keren gezweet hebt in een wit T-shirt kan het zo zijn dat er een gele vlek onder de oksels van het witte T-shirt ontstaat. Niet representatief en uitermate vervelend. Bovendien zit er vaak een naar geurtje in het witte T-shirt. Helaas hoort transpireren bij het leven en de ene persoon heeft er meer last van dan de andere persoon. Toch kun je met bepaalde tips de gele vlekken uit de oksels verwijderen en voorkomen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Welke deodorant gebruik jij?

Het is meermaals onderzocht dat de mate van zweten afhangt van de hoeveelheid deodorant dat je ‘s ochtends opspuit. Wanneer je minder deo op doet, zul je minder snel zweten. Daarnaast is het belangrijk dat je deodorant koopt zonder aluminium. Wanneer je elke ochtend deodorant op doet met aluminium krijg je sneller gele vlekken in een wit heren t-shirt.

Hoe ontstaan gele vlekken?

Gele vlekken ontstaan door transpireren. Door het gebruik van deo en zweet ontstaat er een chemische reactie. Het zweten zelf legt het fundament voor de chemische reactie. Wellicht weet je het, maar zweet bevat namelijk zout. Denk maar eens aan die keer dat je hard hebt gesport of een andere activiteit hebt uitgevoerd en dat de zweetdruppels van je hoofd naar beneden sijpelen. Wanneer het zweet je mond bereikt, proeft het naar zout. Tijdens het zweten, vormt het zout in combinatie met de bacteriën op de huid en deo de chemische reactie. Dit leidt tot gele vlekken onder de oksels

Welke middeltjes kun je gebruiken om gele vlekken te verwijderen?

Dit kun je doen om gele zweetvlekken te laten verdwijnen:

Tip 1: gebruik groene zeep of ossengalzeep

Wanneer je bij grootmoeder zit, heeft ze het vast wel eens over ossengalzeep gehad. Gebruik ‘grootmoeders recept’ en gebruik ossengalzeep of groene zeep. Smeer de gele vlekken in met de zeep en laat een paar uur intrekken. Daarna kun je het shirt in de machine doen en wassen zoals je dat altijd doet.

Tip 2: gebruik een bruistablet

Na wat gegoogel kun je terecht komen bij shirtsofcotton.com. Deze website vertelt dat een vaatwastablet bij de witte was zou helpen om de gehele vlekken uit T-shirts te verwijderen. Dat zou voornamelijk helpen bij verse zweetplekken.

Tip 3: gebruik van het middel dettol

Leg je kleding in een mengsel van een/derde Dettol en twee/derde water, laat dit één tot drie uur staan en was het daarna mee met een reguliere wasbeurt. Test voor de zekerheid wel even of de kleding niet verkleurt. Wie haast heeft, kan ook een klein laagje Dettol in een wasbolletje met wat water in de wasmachine doen. Doe vervolgens het wasmiddel in het wasbakje en was de kleding op het normale programma. Deze tip werkt ook goed om een shirt van zweetgeur te ontdoen.

Tip 4: gebruik schoonmaakazijn of soda

Maak een sopje in een emmer met warm water met wat soda of azijn en laat het T-shirt of ondershirt daarin weken. Daarna kun je de shirts wassen zoals je dat normaal ook doet.

Toch nog gele vlekken na het toepassen van bovenstaande trucs? Laat de shirts drogen in de zon om de vlekken te laten verbleken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie