Hans van Beek

Amstelveen pakt punt bij ZOB

12 maart 2018 om 11:12 Sport/sport

Martinus maatje te groot voor Rkavic

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag de volle winst behaald in de tweede klasse. Amstelveen Heemraad speelde gelijk uit bij ZOB. Ouderkerk won in 4D van Portugal Amsterdam. Roda ´23 dat nog volop mee doet voor het kampioenschap behaalde de volle winst bij Hertha. Sporting Martinus was een maatje te groot voor Rkavic.

Ben Douglas

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – OSV 4-1 (0-1)

In deze wedstrijd wisselde AMVJ een slechte eerste helft af met een uitstekend tweede deel van de wedstrijd. Dat kwam ook doorat de ploeg van trainer Rick Kumar zich geconfronteerd zag met een zeer aanvallend OSV dat na 12 minuten spelen op 1-0 voorsprong kwam. Hidde Rozendaal van OSV scoorde uit een strafschop nadat Mark Schol in het strafschopgebied een overtreding beging tegen Melle Bruins. Gelukkig voor AMVJ wist OSV het overwicht in de eerste helft niet om te zetten in nog meer goals. In de tweede helft een totaal ander beeld. De ingevallen Rene de Boer nam de thuisploeg op sleeptouw en scoorde na goed aangeven van Idriss Nabil de gelijkmaker, 1-1. Na 65 minuten verloor OSV zijn doelman die een rode kaart kreeg wegens natrappen. Bram van der Dries schoot de toegekende strafschop feilloos binnen, 2-1. Na eerst nog een redding van AMVJ-keeper Levien Rocha counterde de Amstelveense ploeg. De Boer bereikte Nabil en dat betekende 3-1. Zeven minuten voor tijd bepaalde Lionel Grootfaam de eindstand op 4-1.

2A ZOB – Amstelveen Heemraad 1-1 (1-1)

Uit bij ZOB is het voor elk bezoekend team lastig. De mannen uit de Zuid Oost Beemster zijn op eigen veld niet makkelijk te verslaan. Het werd een spannende wedstrijd van twee teams die elkaar niet veel toegaven. Het goed spelende Amstelveen Heemraad wist na 11 minuten spelen de leiding te nemen door een doelpunt van Tim Stey, Bijzonder fraai kopte hij de door Schoenaker genomen corner in het net, 0-1. Amstelveen kon de voorsprong maar kort koesteren, want in de 29ste minuut scoorde Dave Ninteman van de thuisploeg de gelijkmaker, 1 – 1. Dat was tevens de ruststand. In het begin van de tweede helft kwam Amstelveen met de schrik vrij toen Kevin Grant van ZOB zijn kopbal via de paal gekeerd zag worden. Amstelveen Heemraad moest nog een noodzakelijke wissel toepassen omdat Michael Koster de geblesseerde Maarten Zwaan kwam vervangen. In de 83ste minuut was er nog een onbegrijpelijke rode kaart voor Gelvio Esajas maar dat had geen consequenties meer voor de score. Het bleef, 1-1.

4D Sporting Martinus – Rkavic 8-1 (2-0)

In de eerste helft kon Rkavic het allemaal nog bijbenen tegen het thuis spelende Sporting Martinus maar in de tweede helft denderden de Martianen over hun stadgenoten heen. Het krachtsverschil was te groot en het werd uiteindelijk een forse zege voor Martinus. Voor Sporting Martinus scoorden: Niels Koning 3x, Daniel Hoeksema 2x, Tom Posthuma, Erwin Bosman en Joey Rem allen 1x. Uitblinkende spelers waren Tom Posthuma en Daniel Hoeksema die ook nog 3 assists gaf.

4D Hertha – RODA ‘23 0-1 (0-0)

RODA ’23 haalde een knappe overwinning in de uitwedstrijd bij Hertha. Bij rust stond het nog 0-0. Trainer/speler Roy Wesman was na afloop tevreden over het gepresteerde van zijn team dat in de tweede helft Yuksel Tuzgol de enige goal van de wedstrijd zag scoren.

4D Ouderkerk – Portugal Amsterdam 2 – 1 ( 0 – 0 )

Vooral in de eerste helft liet Ouderkerk veel kansen onbenut. De ploeg van trainer Peter Grifhorst was sterker maar kon het overwicht in de eerste helft niet in doelpunten uitdrukken. In de tweede helft gooiden de Ouderkerkers er een tandje bij. Toch duurde het nog vrij lang tot de eerste goal een feit was. Na 78 minuten bracht Thomas van der Linden Ouderkerk op 1-0 voorsprong. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de voorsprong vergroot. Ditmaal was het Jeffrey Venema die trefzeker was en 2-0 maakte. Verder dan een tegengoal kwamen de bezoekers niet. Het bleef 2 – 1.

4D V & V - RAP 9 – 2