Het sportpark van RODA '23 is inmiddels open maar het terras blijft nog dicht.
Het sportpark van RODA '23 is inmiddels open maar het terras blijft nog dicht. RODA '23

VVD wil terrassen van sportclubs open

22 juni 2020 om 10:25 Overig

AMSTELVEEN De VVD-raadfractie verbaast zich erover dat terrassen van sportverenigingen met commerciële horeca wel open mogen en terrassen van verenigingen die hun eigen horeca exploiteren niet.

“Dat volgt uit de noodverordening covid-19,” aldus VVD-raadslid Victor Frequin. Hij vindt dit een niet te rechtvaardigen onderscheid, waardoor de verenigingen die hun eigen horeca regelen benadeeld worden. “Tot de getroffen verenigingen behoren Roda ‘23, Martinus en HIC. Het onderscheid vergroot hun financiële tekort van dit jaar.” Mogelijk kunnen de terrassen die verenigingen zelf exploiteren open per 1 juli, maar vanaf die datum zijn de activiteiten van sportclubs veelal geringer. Frequin vroeg het college bij de Veiligheidsregio aan te kaarten het verschil op te heffen.
Burgemeester Tjapko Poppens antwoordde veel vragen hierover te krijgen: “Het leeft enorm. Sinds half maart hebben we een pandemie in Nederland en geeft de minister van Volksgezondheid aanwijzingen aan de 25 veiligheidsregio’s over wat wel en niet mag. De maatregelen worden stap voor stap versoepeld en het dilemma waar het rijk mee zit, is: gaan we te snel of te langzaam? Over de horeca van sportclubs is de minister klip en klaar. Per 1 juni mag commerciële horeca, en paracommerciële organisaties, waar sportkantines onder vallen, mogen niet. Aan die regel kan de Veiligheidsregio, laat staan Amstelveen zelf, weinig doen. Er is de minister wel gevraagd om versoepeling eerder dan 1 juli, maar daar is nog geen antwoord op gekomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie