Dirigent Danny Nooiteboom.
Dirigent Danny Nooiteboom. ACOV

Johannes Passion in Urbanuskerk in Bovenkerk

11 maart 2018 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

BOVENKERK Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging (ACOV) voert op vrijdagavond 16 maart de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit in de gerestaureerde Sint-Urbanuskerk in Bovenkerk (Noorddammerlaan 126 – 1187 AG). De Johannes Passion is gebaseerd op het Johannesevangelie dat Bach vrijwel letterlijk volgt. In dit oratorium worden het lijden en sterven van Jezus verteld. De uitvoering begint om 20.00 uur.

De Johannes Passion is wat meer verhalend dan de Mattheüs Passion. Heeft de Mattheüs twee orkesten en koren nodig, bij de Johannes Passion volstaat een klein orkest en een koor. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door The New Symphonics en Sander van den Houten (orgel). Solisten zijn: Elise van Es (sopraan), Adélaïde Rouyer (alt), Christiaan Peters (bas), Benjamin Sattlecker (bas) en Ludwig van Gijsegem (tenor). Het geheel staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom.

Kaarten (28,50 euro) zijn verkrijgbaar bij de leden, bij Boekhuis Zijdstraat en Kraan Aalsmeerderweg in Aalsmeer, in de kerk en via www.acov.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie