Tijdens de vorige actie hing de SP de 'vuile was' buiten.
Tijdens de vorige actie hing de SP de 'vuile was' buiten. René de Leeuw

SP houdt nieuwe actie bij het raadhuis

10 maart 2018 om 10:00 Verkiezingen/nieuws

AMSTELVEEN SP Amstelveen houdt op woensdag 14 maart om 18.30 uur met ded FNV en de Vrijwilligersraad Minima Amstelveen een nieuwe actie bij het gemeentehuis. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de de actie die op 1 februari werd gehouden, waarbij ´de vuile was´ werd buiten gehangen. Daarmee vroeg de partij aandacht voor misstanden waar volgens de SP sprake van is op het gebied van zorg, wonen en minimabeleid.

Het motto van de nieuwe actie is ´Amstelveen doof en blind´. Hiermee wil de SP laten zien dat de gemeente volgens haar niet luistert naar terechte en onderbouwde kritiek. De actie wordt opgeluisterd door de rapper Ferdous Arachid.

De SP voerde samen met FNV en de VMA al eerder actie voor betere behandeling van minima en statushouders. Het college herkent zich niet in de kritiek en wijst onder meer op het relatief gering aantal klachten en cliëntervaringsonderzoeken die een overwegend positief beeld opleveren. De SP ziet echter graag dat college en de andere partijen in de raad zich uitspreken over de geconstateerde zaken op het gebied van zorg, wonen en minimabeleid en heeft daarom het zwartboek geagendeerd voor de vergadering van de commissie Burgers en Samenleving op 14 maart die direct na de actie plaatsvindt.

De SP ageert ook tegen inperking van de mogelijkheid tot inspreken bij een vergadering. Patrick Adriaans: "Omdat vergaderingen soms langer duren vanwege veel insprekers wil men de spreektijd beperken. Zo hebben inwoners minder mogelijkheden om hun stem te laten horen. Er valt overigens het nodige te verbeteren aan die mogelijkheid om in te spreken, daar is ook een werkgroep mee bezig. Er is geen enkele reden om nu vooruitlopend op die discussie rechten in te perken. "

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie