Afbeelding
Eigen foto

Leeskring Makkelijk Lezen van Taalhuis gaat digitaal

28 april 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het Taalhuis organiseert verschillende activiteiten rondom taal. Een populaire dienst is de Leeskring Makkelijk Lezen. De meeste van de acht groepjes lezen vereenvoudigde (hertaalde boeken). Deze groepjes bestaan uit ongeveer zes mensen. Ze lezen in zes sessies een boek uit. De groepjes zitten dan rond een tafel in de bibliotheek te Amstelveen en lezen boeken uit de Leeskoffers van ProBiblio.

De deelnemers van begeleiders Tanja en Trineke zijn al zo ver dat ze een echt Nederlands boek lezen, dus niet vereenvoudigd. Tanja leest het boek 'Hersenschimmen', van J. Bernlef en Trineke 'Het Pauperparadijs', van S. Jansen. Dat is best een kluif.
Momenteel probeert het Taalhuis zo goed mogelijk door te gaan. De bibliotheek is vanwege de coronacrisis gesloten en daarom gaat ook de leeskring Makkelijk Lezen digitaal. Creativiteit, flexibiliteit en de ontoombare inzet van de begeleidsters en ook van de taalcoaches zijn hierin het sleutelwoord. Intussen hebben de eerste virtuele leeskringen plaatsgevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie