Afbeelding
René de Leeuw

Maximumsnelheid op A9 wordt niet verlaagd naar 80 km/uur

28 februari 2020 om 16:06 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een verzoek van Amstelveen en Ouder-Amstel om de maximumsnelheid op de A9 ter hoogte van beide gemeenten te verlagen naar 80 km/uur afgewezen. Op grond van het wegontwerp en de functie van de A9 in het nationale wegennet ziet de minister geen aanleiding om de snelheid op de A9 ter plaatse te verlagen. De maximumsnelheid blijft wat de minister betreft 100 km/uur. De colleges van beide gemeenten zijn teleurgesteld over deze reactie

De colleges van Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel en Amstelveen hadden de minister op 13 november 2019 aangeschreven met het verzoek om de maximumsnelheid op de A9 te verlagen naar 80 km/uur. Het is volgens beide college één van de maatregelen die genomen kunnen worden om de luchtkwaliteit in onze beider gemeenten te verbeteren.

De minister liet in reactie op 24 februari weten dat ze het verzoek afwijst. Ze laat weten dat zij onze zorgen en verantwoordelijkheid begrijpt om inwoners van Amstelveen en Ouder-Amstel zoveel mogelijk te beschermen tegen mogelijk schadelijke gezondheidseffecten van zowel wegverkeer als vliegverkeer. Maar een eventuele snelheidsverlaging is volgens haar alleen aan de orde wanneer er sprake is van aantoonbare normoverschrijdingen en wanneer andere maatregelen zoals schermen geen resultaat hebben. Daarvan is volgens de minister thans geen sprake.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie