Burgemeester Tjapko Poppens.
Burgemeester Tjapko Poppens. Archief/ René de Leeuw

Burgemeester bezoekt sportschool en BSO nabij plek liquidatie

13 december 2019 om 15:07 Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de sportschool aan Escapade en de nabijgelegen buitenschoolse opvang (BSO). Beide instellingen werden donderdag aan het einde van de middag geconfronteerd met de liquidatie van een 39-jarige Amstelvener die op de parkeerplaats van de sportschool plaatsvond. De beschieting vond plaats terwijl een 4-jarig kind op de achterbank van de auto zat. 

De burgemeester heeft met medewerkers gesproken om hen een hart onder de riem te steken. Een aantal van hen was gisteravond aanwezig toen de liquidatie plaatsvond. Volgens de burgemeester hebben de medewerkers van beide organisaties bijzonder professioneel en adequaat gehandeld. Hij meldt dat in een brief over het schietincident aan de gemeenteraad. ''Bezoekers van de sportschool en de kinderen en ouders van de BSO zijn goed opgevangen.'

De kinderen die in een nabijgelegen buitenschoolse opvang verbleven werden na de schietpartij enige tijd binnengehouden. Ze konden later door de ouders opgehaald worden.

De burgemeester meldt ook dat de politie de zaak in onderzoek heeft. 'Er wordt gekeken of er een verband is met de twee schietincidenten die gisterochtend in Amsterdam en Diemen plaatsvonden. Op dit moment
is er geen relatie gebleken met de mislukte liquidatiepoging aan De Grote Wielen eerder dit jaar,' aldus de burgemeester in zijn brief aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie