met kleinkinderen op de iPad
met kleinkinderen op de iPad Wilma van Klaveren

Ouderen surfen op de iPad

21 november 2019 om 12:18 Zorg Deel je nieuws

Bent u helemaal niet vertrouwd met computers en Internet, maar misschien toch wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Of bent u wel vertrouwd maar vindt u de computer een heel gedoe? Dan is een iPad iets voor u. De iPad blijkt een ideaal hulpmiddel voor ouderen. Makkelijk vast te houden en mee te nemen. De iPad werkt draadloos, heeft alleen een knop voor aan/ uit en is gemakkelijk te bedienen door het scherm aan te raken. Wij kunnen u helpen vertrouwd te raken met de iPad.

In acht bijeenkomsten met een groep van maximaal acht personen en twee vrijwilligers als begeleider krijgt u les en oefent u. Als u nu nog geen enkele ervaring heeft met computers, nog nooit een knop heeft durven aanraken, zult u verrast zijn dat u al heel snel berichten kunt lezen van en sturen naar uw groepsgenoten. Als u daarmee vertrouwd bent gaat u verder de mogelijkheden verkennen, bijvoorbeeld een e-mail sturen naar familie of kennissen, en u gaat het Internet op om te ontdekken wat daar voor u te vinden is.

Wat bieden wij u? De mogelijkheid om te oefenen in een groep en onder begeleiding van betrokken vrijwilligers. Aanvullend kunt u desgewenst gebruik maken van het inloopspreekuur. U dient thuis te beschikken over wifi, een draadloze internetverbinding en een iPad.

De kosten zijn € 85,00. Als u niet in het bezit van een iPad bent, kunt er een in bruikleen krijgen (€ 45,00). Als u een Amstelveenpas heeft krijgt u 50% korting op het cursusgeld.

De cursus start in het voorjaar van 2020.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen met Cursusbureau Participe Amstelland 020-5430441 of 020-5430442 maandag tot en met donderdag van 9:00-14:00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie