Afbeelding
Pixabay

Prijs voor beste anti-rookplan Amstelveen

1 november 2019 om 15:05 Maatschappelijk

[AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen roept inwoners, organisaties en bedrijven op om mee te denken over realisatie van een rookvrij Amstelveen en looft een prijs uit voor het beste idee. De winnaar met het beste antirookplan krijgt een waardebon van 250 euro voor lekkere èn gezonde boodschappen. Ook vergoedt de gemeente 2.500 euro om het betreffende anti-rookplan uit te voeren. 

De gemeente streeft naar een Rookvrije Generatie waarbij rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. Ze roept op om ideeën in te sturen die er onder meer voor moeten zorgen dat mensen niet gaan roken of dat dat mensen stoppen met roken. Wie zelf geen idee heeft, kan wel stemmen op de ideeën van andere Amstelveners. Indienen van ideeën en stemmen kan via https://denkmee.amstelveen.nl/nl-NL/

Inzenden is mogelijk tot uiterlijk 30 november. Deelnemers moeten een korte uitleg geven waarom het idee origineel én realistisch én effectief is. Verder moeten ze in hun plan aangeven wat de activiteiten zijn, wie deze gaat uitvoeren (de gemeente doet dat zelf niet) en wat de geschatte kosten zijn. Deelname staat open voor bewoners, organisaties en bedrijven. De gemeente roept met name jongeren op om mee te doen. Deelnemers wordt aangeraden om na het indienen van het plan andere Amstelveners uit te nodigen om op hun idee te stemmen.

De gemeente vergoedt kosten tot een bedrag van 2.500 euro (de rekening mag direct naar de gemeente als de activiteit is uitgevoerd). Van de 3 ideeën met de meeste stemmen kiest een wethouder de winnaar en de winnaar doet mee aan publiciteit. De uitvoering van het plan is mogelijk tot 1 juli 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie