Afbeelding
Archief

Politie Amstelveen houdt na korte vlucht snorfietsdief aan

10 oktober 2019 om 13:30 Misdaad

AMSTELVEEN De politie Amstelveen heeft woensdag 9 oktober rond 18.00 uur de diefstal van een snorfiets weten te voorkomen. Dat melden agenten zelf op Facebook. De politie kreeg hierbij niet alleen hulp van omstanders, maar reed ook een voorbijganger aan.

'Gisteravond rond 18.00 uur waren we druk in gesprek tijdens het avondeten', zo valt te lezen op het Facebook-account van de politie Amstelveen. 'Een van onze collega's zag op de camerabeelden wat vreemde handelingen van een jongeman bij een snorfiets. De collega zag dat de jongeman bezig was met het stelen van een snorfiets. Op dat moment rennen/vliegen/springen alle collega's in het bureau naar buiten om hem aan te houden.'

ONDERUIT Te laat, zo blijkt, want de jongeman weet de snorfiets te starten en hij gaat er vandoor over het Stadplein richting de Rembrandtweg. Haastige spoed is echter zelden goed, en dat bleek ook in dit geval. De dief gaat vlak voor het regenboogzebrapad namelijk onderuit, waarna hij het winkelcentrum in rent. De politie weet hem vervolgens met hulp van omstanders alsnog aan te houden. 

'Tijdens de aanhouding en de korte achtervolging is helaas een voetganger in aanraking gekomen met een politievoertuig en heeft daarbij een letsel opgelopen. De man is meteen door ons opgevangen en direct is er een ambulance voor hem ter plaatse gevraagd. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis waar hij is geholpen aan zijn verwondingen. Ook in het ziekenhuis is er een collega van ons bureau constant bij hem geweest ter ondersteuning. We wensen de man beterschap en willen alle hulpvaardige omstanders en getuigen bedanken voor hun hulp.'

CELLENCOMPLEX De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zal worden verhoord door de recherche. Mogelijk is hij te koppelen is aan meerdere bromfietsdiefstallen. De diefstallen en het ongeval worden onderzocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie