Machteld Siegmann
Machteld Siegmann Judith Jockel

Presentatie debuutroman van Amstelveense Machteld Siegmann

28 augustus 2019 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN De debuutroman ´De Kaalvreter' van de Amstelveense Machteld Siegmann wordt donderdagavond 29 augustus feestelijk gepresenteerd bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein.

´De Kaalvreter´ is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. Hoofdpersoon Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Daarna is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z'n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

´Machteld schrijft bijna hypnotiserend proza. Intiem, klein, groots. Wat een mooi debuut,' aldus Remco Houtepen van Libris Venstra. 'Meeslepend, beklemmend en ook hoopvol. De kaalvreter raakt je in je ziel,'

vult collega Ada Ruiter aan.

Machteld Siegmann is neerlandica en werkt als redacteur, journalist en tekstschrijver. De presentatie start om 18.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie