De Nederlandse ploeg met Riejanne Markus tijdens de huldiging na het winnen van de gemengde ploegentijdrit op het EK wielrennen.
De Nederlandse ploeg met Riejanne Markus tijdens de huldiging na het winnen van de gemengde ploegentijdrit op het EK wielrennen. ANP Foto

Medailles voor renners WTC De Amstel op EK wielrennen

8 augustus 2019 om 11:12 Wielrennen

AMSTELVEEN Enzo Leijnse en Riejanne Markus van WTC De Amstel hebben woensdag een medaille behaald op het EK wielrennen op de weg in Alkmaar. Enzo Leijnse won brons in de tijdrit voor junioren en Riejanne Markus behaalde een gouden medaille als lid van het Team Mixed Relay.

Mixed Realy is een ploegentijdrit met teams met drie mannen en drie vrouwen die voor het eerst werd gehouden op een internationaal kampioenschap. Eerst legden drie mannen per land de ploegentijdrit van 22 kilometer af, gevolgd door drie vrouwen. De Nederlandse equipe bestond uit Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam, Koen Bouwman, Amy Pieters, Riejanne Markus en Floortje Mackaij. In de Mixed Relay was Riejanne Markus een van de gangmakers in de damesploeg die de voorsprong van de herenploeg wist te consolideren. Oranje zette daarmee de snelste tijd neer en de zes teamleden behaalden een gouden medaille.

Enzo Leijnse eindigde eerder op de dag in de tijdrit voor junioren 14 seconden achter de winnaar van het goud,  de Italiaan Piccoli. Zilver werd behaald door landgenoot Lars Boven (Nederlands kampioen). Met de knappe derde plaats zal Enzo Leijnse zich volgens WTC De Amstel ongetwijfeld ook deelname aan het WK veiliggesteld hebben.

Vrijdag doet Enzo Leijnse mee aan de wegwedstrijd voor junioren en zondag komt onder meer Dylan Groenewegen (die als renner begon bij WTC De Amstel) aan de start in Alkmaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie