Afbeelding
Pixabay

Band op Spanning Actiedag in Stadspleingarage

1 augustus 2019 om 07:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Medewerkers van 'Band op Spanning' komen op vrijdag 2 augustus naar de Stadspleingarage in Stadshart Amstelveen. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto's gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt.

Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder. Het kost dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5 procent meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Bovendien wordt extra CO2 en fijn stof uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik.

Desondanks rijden in Nederland circa 3,5 miljoen auto's met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark. Die auto's zorgen samen voor een verspilling van circa 150 tot 400 miljoen liter brandstof, en zij stoten circa. 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uit.


Met de service 'Band op spanning' kan een steentje bijgedragen worden aan een schonere en veiligere samenleving. Stadshart Amstelveen ondersteunt dit initiatief en biedt deze service aan alle bezoekers van het winkelcentrum die in de Stadspleingarage parkeren kosteloos aan.

Op 2 augustus wordt de bandenspanning van de auto's gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Wie de auto in de garage parkeert wordt door het team van Band op Spanning gevraagd of hij of zij van deze gratis service gebruik wil maken. Wie bevstigend beantwoord, krijgt een deelnamekaartje voor op de ruit. Terwijl de deelnemers winkelen, pompt het team de banden op. Als bewijs laat het team een kaartje achter onder je ruitenwisser met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning. 

Wie liever geen gebruik wil maken van deze kosteloze bandenservice, kan dat uiteraard kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij zullen nooit ongevraagd aan een auto komen.

Voor meer informatie: www.bandopspanning.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie