Afbeelding
ANP Foto

College Amstelveen betreurt verhuizing van KLM

25 juli 2019 om 10:30 Zakelijk

AMSTELVEEN Het college betreurt de beslissing van KLM om te verhuizen. B & W begrijpen de keuze maar ziet het bedrijf desalniettemin met lede ogen vertrekken. Ondertussen wordt gekeken of de leegkomende kantorenlocatie meegenomen kan worden in de ontwikkeling voor het gebied rond de A9 die daar wordt verbreed en overkapt.

Het voornemen om te verhuizen komt niet helemaal uit de lucht vallen, aldus de gemeente. KLM heeft tijdens de vorige collegeperiode de huidige locatie van het hoofdkantoor ter discussie gesteld. Daarbij kwamen onder meer renovatie, uitbreiding en bereikbaarheid aan de orde.

AAN DE SLAG "We zijn daar serieus mee aan de slag gegaan en hebben bijvoorbeeld een voorstel gedaan voor betere ontsluiting van het kantoor met Schiphol-Oost zowel per auto als met het openbaar vervoer", legt wethouder Floor Gordon uit. "Het voornemen om in 2024 één KLM-campus te hebben en één werkomgeving klinkt echter logisch. Amstelveen heeft een goede relatie met KLM en we zijn altijd bijzonder trots geweest op het Amstelveense hoofdkantoor.”

Het KLM-hoofdkantoor is sinds 1971 in Amstelveen gevestigd aan de rand van de A9 nabij het Oude Dorp van Amstelveen. Overigens heeft de collega van Gordon uit Haarlemmermeer, Jurgen Nobel, via Twitter laten weten 'ontzettend blij' te zijn met dit besluit en deze ontwikkeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie