Coördinator SROI Shirley van Leeuwen, wethouder Marijn van Ballegooijen en directrice van FlexiCura Ivanka Ratcheva.
Coördinator SROI Shirley van Leeuwen, wethouder Marijn van Ballegooijen en directrice van FlexiCura Ivanka Ratcheva. Gemeente Amstelveen

Amstelveense wethouder op werkbezoek bij FlexiCura

6 juli 2019 om 10:00 Nieuws

AMSTELVEEN Wethouder Zorg en Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen was donderdag 4 juli op werkbezoek bij FlexiCura. Directrice Ivanka Ratcheva gaf uitleg over wat zij onder andere doen op het gebied van 'Social Return on Investment (SROI)'. FlexiCura is een van thuiszorgleveranciers in Amstelveen, waar ze hulp bij het huishouden leveren.

Om inclusief werkgeverschap bij ondernemers te stimuleren kan SROI worden toegepast. Dit houdt in dat de gemeente haar opdrachtnemers vraagt een maatschappelijke activiteit te leveren (Social Return). Dit heeft twee voordelen: de ondernemer krijgt een maatschappelijk gezicht en de arbeidskansen voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt worden vergroot.

VELE MANIEREN Flexicura heeft haar SROI op vele manieren vervuld. Voorbeelden zijn het aannemen van kandidaten, deelnemen aan een evenement en de directrice heeft voorlichting gegeven aan kandidaten over werken in de zorg. De kandidaten hebben dit als zeer waardevol ervaren.

"De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat iedere inwoner de kans krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt", aldus Van Bellegooijen. "Ook inwoners die wat minder makkelijk aan het werk kunnen komen vanwege leeftijd, opleiding of beperking. Onder deze groep zit een veelvoud aan ervaring en kwaliteiten. Voordeel voor ondernemers is dat zij gebruik kunnen maken van specifieke talenten van kandidaten en hun bedrijf een maatschappelijk gezicht geven. Er zijn al veel bedrijven die onze inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Samen met de opdrachtnemer zoekt de gemeentelijke coördinator naar geschikte kandidaten. Daarnaast helpt de gemeente ook graag andere ondernemers met het vinden van geschikte medewerkers."

Wie meer informatie of een kosteloos advies wil, kan mailen naar socialreturn@amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie