Afbeelding
Jeroen Jumelet/ANP

Openbare plekken Amsterdamse Bos dicht vanwege eikenprocessierups

28 juni 2019 om 14:30 lokaal

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos heeft vijf openbare voorzieningen voorlopig gesloten. Aanleiding is de overlast van de eikenprocessierups in de omgeving van deze locaties. 

Onlangs werd bekend dat de eikenprocessierups Amstelveen heeft overgenomen en dat leidt nu tot gevolgen. Het Groot en Klein Kinderbad, de Speeleilanden, het Kabouterpad en de Zonneweide zijn namelijk voorlopig gesloten voor publiek, zo meldt het Amsterdamse Bos. Het grote aantal nesten van de eikenprocessierups en de grootte van de nesten veroorzaakt helaas te veel overlast.

ENKELE WEKEN Omdat de eikenprocessierups naar verwachting nog enkele weken voor overlast blijft zorgen in het bos, worden een aantal aanvullende maatregelen doorgevoerd. Zo komen er borden met de tekst 'Let op eikenprocessierups' bij de ingangen, krijgen alle meldingen van nesten de hoogste prioriteit, krijgen bezoekers te horen dat er een behoorlijk grote kans is dat zij last van de haren van de rups krijgen en worden ondernemers in het bos verzocht hun klanten te informeren en posters op te hangen. 

Meer informatie over de stand van zaken en de bestrijding van de eikenprocessierups in het Amsterdamse Bos vind je hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie