Lasergamen in het Stadshart.
Lasergamen in het Stadshart. Gemeente Amstelveen

24H Amstelveen trekt duizenden deelnemers

27 mei 2019 om 16:10 lokaal

AMSTELVEEN Duizenden Amstelveners hebben zaterdag één of meer activiteiten van 24H Amstelveen bezocht. Dat heeft de gemeente Amstelveen bekendgemaakt. Het lasergamen in Stadshart Amstelveen was zaterdag zo populair dat er een hele rij voor het winkelcentrum stond. Maar ook voor andere activiteiten bestond veel belangstelling. Zo was picknicken bij de wijngaard Amsteltuin met 200 inschrijvingen ook in trek. En de nachtelijke rondvaart in het Amsterdamse Bos was al snel volgeboekt.

Groen, cultureel, sportief, ondernemend en internationaal: deze aspecten van  Amstelveen stonden zaterdag centraal tijdens 24H Amstelveen. Op initiatief van de gemeente en met hulp van 45 organisaties en bedrijven, konden bewoners en bezoekers de leukste activiteiten van Amstelveen ervaren. Het centrale punt van het festival was het Stadsplein, waar de 620 verjaardag van Amstelveen gevierd werd. Op 25 mei 1399 werd Koen van Oosterwijk namelijk door Graaf Aelbrecht benoemd tot de allereerste ´Ambachtsheer van de Ambachtsheerlijkheid Amstelreveen´

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken en Stadspromotie) kijkt terug op een egslaagd festival. "Persoonlijk heb ik genoten van een ontbijtje in onze Amstelveense Wijngaard de Amsteltuin met schitterend uitzicht. Daarna heb ik de mooie Urbanustoren beklommen. Verder heb ik een kijkje achter de schermen gehad bij twee Amstelveense bedrijven die ook meededen. Zo stond ik in een koelcel van -24 graden Celsius van de Ney York pizzafabriek en ging langs bij Schippers Verhuizingen die onder meer zijn bijzonder oude vrachtwagens tentoonstelde. Maar ik ben vooral trots dat zoveel bedrijven en organisaties samenwerkten om het beste van Amstelveen te laten zien. En als er dan ook nog zoveel bezoekers op afkomen, zowel uit Amstelveen als uit de regio, dan heb je stadspromotie op zijn best."

Picknicken in wijngaard de Amsteltuin.
Wethouder Floor Gordon beklom met vijf influencers de Urbanustoren in Bovenkerk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie