Connie Fransen
Connie Fransen Bibliotheek Amstelland

Connie Fransen (Bieb Amstelland) in race titel jeugdspecialist

24 mei 2019 om 12:00 lokaal

AMSTELVEEN Connie Fransen, lees- en mediaconsulent bij Bibliotheek Amstelland is een van de drie kanshebbers voor de titel NBD Biblion Jeugdspecialist 2019. Op 26 juni, als de Nederlandse Kinderjury bekendmaakt welk boek het leukste boek van het afgelopen jaar is, wordt ook bekend of Connie Farnsen de titel wint.

Ze werkt in het team Educatie & Programmering en is daarin een mentor voor nieuwe collega's. Ze wordt graag gezien door leerkrachten, directie en leerlingen op de scholen in onze regio. Ze geeft de training Open Boek waarbij ze haar deskundigheid op het gebied van leesplezier gebruikt om gemotiveerde leescoördinatoren op te leiden. Haar creativiteit zet ze in voor mooie werkvormen voor het onderwijs, maar ook thuis, achter haar schildersezel.

NBD Biblion is een samenwerkingsverband van Nederlandse openbare bibliotheken, uitgevers en boekhandelaren. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de bibliotheek-, de uitgevers- en de boekhandelswereld. De NBD Biblion Jeugdspecialist moet een goede verbinder zijn tussen kinderen en de collectie en programmering van de bibliotheek. Leesplezier is een belangrijk instrument om de lees- en taalvaardigheid te vergroten en de jeugdspecialist weet voor ieder kind een boek te vinden waarmee het plezier in lezen kan beleven.

Bibliotheek Amstelland is trots op de top 3 positie van Connie Fransen. "Wij weten wat Connie in huis heeft en wat zij voor de bibliotheek, de scholen en leerlingen betekent, en vinden het geweldig dat dit nu ook breder wordt gezien," aldus Gertrude Hoogendoorn, manager educatie en programmering bij de Bibliotheek Amstelland.

Op YouTube is een fimpje met Connie Fransen over de Bibliotheek op school te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie