Tanja en haar partner Baldwin in de tuin.
Tanja en haar partner Baldwin in de tuin. Naomi Heidinga

De-ruimte (yoga, meditatie en verdieping) houdt open dag

23 mei 2019 om 07:30 Nieuws

AMSTELVEEN Een rustige plek in het groen van de Middelpolder, waar ruimte is voor yoga, meditatie en verdieping. Dat is de-ruimte. 26 mei wordt van 11 tot 17.30 uur een open dag gehouden, met verschillende gratis workshops. Bezoekers kunnen onder meer kennismaken met verschillende soorten yoga, mindfulness en klankmeditatie.

Initiatiefneemster van de-ruimte is Tanja Kohler. Als kind droomde ze van een plek waar een hele diverse groep creatieve mensen samen aan het welzijn van mensen werken. Die droom is werkelijkheid geworden. "Ik geef hier al sinds 2005 yoga les, massages en persoonlijke begeleiding. Yoga geeft mij de kans om stil te staan bij wat ik nodig heb, dat vermogen geef ik mensen mee. Verbinding met jezelf, je omgeving en met je behoeften." De meditatieve lessen in groepen van maximaal 10 personen zijn gebaseerd op introspectie.

De yogastudio is een sfeervolle, zelf ontworpen ruimte met veel glas in lood. "En zodra het weer het toestaat, gaan we naar buiten. Mensen vinden het hier heerlijk, omgeven door bomen en vogelgeluiden." Het is een unieke plek, dichtbij de stad, maar toch helemaal buiten. "Naast de lessen die we hier geven, verzorgen we ook lessen op locatie. Denk aan stilteweekenden en yogavakanties. Daarvoor zoeken we een mooie plek in de natuur, waar je echt even afstand van alle dagelijkse beslommeringen kunt nemen. In juni gaan we met een groep mensen een week op yogavakantie naar Barco de Avila, Spanje." Ze wordt tijdens haar reis bijgestaan door haar vriend Baldwin van der Helm, die onder meer het koken op zich neemt. Tanja werkt met verschillende mensen samen in de-ruimte. "Ze geven hier diverse workshops en cursussen. Ik wil deze plek graag met mensen delen."

Kennismaken met de verschillende lessen en cursussen die worden gegeven in de-ruimte kan tijdens de open dag. In het programma zijn tevens onderdelen opgenomen voor kinderen. Zo geeft Katja Nederhoed tijdens de open dag een speelse workshop Mindfulness voor kinderen (van 4 tot 12 jaar). Susanne Heijnen laat bezoekers kennismaken met familieopstellingen en systemisch kijken. Samko Gangri Buchung, een Tibetaanse monnik, die is opgegroeid en zijn hele leven heeft gestudeerd in Tibet, verzorgd een workshop Tibetaanse yoga. Bianca Groen geeft Hatha yoga les voor iedereen met of zonder ervaring waarin de houdingen elkaar vloeiend opvolgen of langer aangehouden worden voor meer verdieping.

Meer te weten komen over Wim Hof Methode kan tijdens een kennismakingsworkshop, gegeven door Desiree Ho-Meau-Long. Bij de Wim Hof methode wordt gebruik gemaakt van een intensieve ademhalingsoefening en koudetraining. Marloes Valkering geeft Access Bars voor meer rust en ruimte in hoofd en lichaam door de aanraking van 32 punten op het hoofd die bij lichte aanraking voor ontlading zorgen. Een methode om zonder te praten vastzittende emoties en stress te transformeren. Tanja verzorgt zowel een workshop slow & flow yoga als een klankmeditatie. Met de workshop klankmeditatie wordt de open dag afgesloten. Deelnemers kunnen zich hierbij laten meenemen op een reis naar binnen. 'De frequentie van de schalen werkt diep door op het fysieke lichaam en je gehele energiesysteem, verzachtend en verruimend op alle gebieden.'

Voor meer informatie: http://www.de-ruimte.net/

De-ruimte is te vinden aan de Kostverlorenweg 1D in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie