Pixabay

Slechte tweede paasdag voor zondagteams voetbal

23 april 2019 om 09:56 Sport

AMSTELVEEN De Amstelveense eerste zondagvoetbalteams beleefden op tweede paasdag een slechte dag. RODA´23 verloor in de tweede klasse uit van FC Weesp. Sporting Martinus verloor in de derde klasse van Zwanenburg. NFC verspeelde in de vierde klasse punten in het uitduel bij BSM.

2B FC Weesp – RODA '23 3-2 (2-1) In de uitwedstrijd tegen FC Weesp moest RODA '23 bij de gastheren 3 competitiepunten achterlaten. Vanaf de aftrap was het direct raak toen Marvin Samseer voor 1-0 zorgde. Daan van Ginkel bracht met zijn goal de Amstelveense ploeg terug in de wedstrijd, 1-1. Jasper Spanjerberg bepaalde de ruststand op 2-1. Na rust werd het door Tijnagel (Weesp) 3-1. Rinaigel Ogenio verkleinde voor RODA '23 de achterstand nog naar 3-2 maar daar bleef het bij.

3C Zwanenburg – Sporting Martinus 5-2 (2-1) De Amstelveense ploeg kwam 1 – 0 achter door een misverstand in de achterhoede waarbij doelman Wutrich een minder goed moment beleefde, 1-0. Na een klein half uur stond het al 2-0 voor Zwanenburg. In de 40ste minuut verkleinde David Soesan naar 2-1 en dat was ook de ruststand. Het leek nog te gaan meevallen nadat Fabian van Ginkel in de 84ste minuut de gelijkmaker 2-2 scoorde. Maar in de resterende minuten sloeg Zwanenburg genadeloos toe wat een eindstand opleverde van 5 – 2.

3C sv Ouderkerk – De Meer 3-0 (1-0) Weinig kansen voor Ouderkerk dat toch via Kai de Jong op een 1 – 0 voorsprong kwam. In de tweede helft speelde Daan Gehrels, Friso Kaashoek aan die voor 2-0 zorgde. Het slotakkoord was voor Kai de Jong die een misverstand in de defensie van de tegenstander afstrafte, 3 – 0.

4D BSM – NFC 2-1) NFC liep uit bij BSM tegen een niet verwachte nederlaag aan. De Amstelveense ploeg die lang heeft meegedaan in de kop van de ranglijst is nu beland in de middenmoot en heeft het niet meer alleen in eigen hand om alsnog nacompetitie af te dwingen.

5C Sloterdijk – Nautilus 3 - 2